Sıcak yaz aylarında el yakan su faturaları karşımıza çıkmaktadır. Su faturalarınız geldiğinde siz hiç faturalarınızı incelediniz mi? Kaç m3 su harcamışım, her bir m3 su için kaç lira ödüyorum? Her bir m3 su için uygulanan su bedeli ile atık su bedelinin oranı ne kadar diye baktınız mı?
Harcamış olduğunuz 10 m3 su için 23,40 TL. 100 m3 su için 234,00 TL, su bedeli ödüyoruz. Faturanızda bir atık su bedeli bölümü vardır. İşarınızın % kaç oranında belki de hiç harcamadığınız atık su bedelini ödüyoruz. Harcamış olduğunuz su bedelinin üzerine her seferinde %56 oranında atık su bedeli ilavesi yapılır. Bu hesaba göre 10 m3 su harcayan aboneye 7.00 TL. 100 m3 su harcayan aboneye de 70.00 TL. atık su bedeli ekleniyor. 1 m3 su bedeli 1,250 gözükse de atık su ve diğer ilaveleriyle 2,34 TL, olarak tahakkuk etmektedir. Bu yıllardır hep bu şekilde sürüp gitmektedir. 
Bu meyanda, ayrıca bahçe sulama sayaçları vardır. Yeşili koruma ve geliştirme adına çok güzel ve teşvik edici bir hizmettir. Lakin şimdiye kadar hiç istatistik yapıldı mı, bu aboneler daha evvel ne kadar evi için kaç m3 sarfiyatları vardı, şimdi kaç m3 sarfiyatları var. Öyle ki bu şekildeki aboneler genelde evi için her türlü su ihtiyaçlarını bahçe sayaçlarından karşılıyorlar.
Su maliyet bedellerinin yüksek olduğu söylenmektedir. Acaba su israfını önleme adına, okullarda, mescitlerde, resmi dairelerde ve genel yerlerde titiz bir çalışma varmıdır? Belediye yetkilileri akıntıları ve sızıntıları önlemek maksadıyla musluklarını kontrol ediyor mu veya yetkililerini ikaz ediyorlar mı? Suyun m3 maliyetinin yüksek olduğu söyleniyor ama park ve bahçelerde yollara taşan, boşa akan suları da umursamadan geçiyoruz.
İkinci bir husus, su faturalarımızda ilk ödeme tarihi on beş, yirmi gün sonrasında başlamaktadır. Dolayısıyla kısa dilim ödeme tarihi kaldığından unutulan faturalar için gecikme zammı uygulanmaktadır. Diğer faturalarımız gibi tahakkuk ettiği günden itibaren ödeme talimatı verilmesi halinde bu sıkıntılar da ortadan kalkacaktır.
Her zaman faturalarımızın baş taraflarında ‘’Marka şehir Erzincan’’ başlığı yer almaktadır, şanına yakışır güzel bir yaklaşım. İnşallah bir gün can suyu projesi, yer altı kablo döşeme çalışmaları biterde güzel ve fevkalade yollara kavuşarak bu yamalı yollardan kurtuluruz. Elbette ki, devam eden yeni yol ve kaldırım çalışmalarıyla, park ve bahçelerde uygulanan düzenlemelerle, gün geçtikçe daha güzel bir Erzincan portrelerini ortaya çıkmaktadır.
Son olarak şehrimizdeki su m3 birim fiyatları hususunda belediyemiz yetkililerinin yeni bir çalışması veya öne sürülen bir teklifleri varmıdır? Daha güzel, daha yeşil ve daha huzurlu bir Erzincan görme umuduyla. Ilımlı şehrimizin ılımlı ve güzel insanlarının yarınları, her zaman bu gününden daha güzel, daha mutlu olsun.