Daha kaslı bir fiziğe ulaşmaya karar verdiyseniz, rutin haline getireceğiniz yalnızca 3 kural ile bunu yapmanız mümkün.

Birbirinden katı diyetler, saatlerce süren antrenmanlar, sürdürülemeyen beslenme programları… Kas yapmak için birbirinden farklı ve çok  çaba gerektiren birçok program denemiş olabilirsiniz. Ancak bu katı kuralları uygulamakta sorun yaşıyorsanız sizin için dünyanın en kolay ve en verimli kas yapma programını araştırdık.
 Sadece dikkat edilmesi gereken püf noktalara ve uymanız gereken minik kurallara uyarak hayalinizdeki fiziğe ulaşabilirsiniz. 

1. ADIM: Yumurta ve Protein
Katı ve sıkıcı diyetlerin yanı sıra dikkat etmeniz gereken tek şey sabah kahvaltıda 1 adet yumurta tüketmek ve gün içerisinde herhangi bir öğünde protein ağırlıklı beslenmek.
Sade bir şekilde olmak şartıyla sahanda da pişirebilirsiniz.
Protein ağırlıklı beslenirken sadece et ve diğer hayvansal protein kaynaklarına odaklanmayın. Bitkisel protein kaynakları da en az hayvansal protein kaynakları kadar etkili olurlar.
Ayrıca kalorisi çok yüksek olan öğünlerden uzak durmakta da fayda var. 

2. ADIM: Uyku
Uyku kas yapmak isteyen kişiler için oldukça kritik bir özellik taşıyor.
Antrenmanda yorulan ve yemeklerle beslenen kaslar, uykuda gelişir. Bu nedenle yeteri kadar uyumamak kas gelişiminin önüne geçer. Kesinlikle   uykunuzdan taviz vermemeniz ve mümkün olduğunca dinlenmeniz gerekiyor.

Kırmızı Et Pişirirken Yapılan 8 Hata Kırmızı Et Pişirirken Yapılan 8 Hata

3. ADIM: Yeterli Antrenman
Saatlerce süren antrenmanlar yerine aynı günde en fazla 2 ögenizi çalıştırdığınız ve süresi 1 saati geçmeyen ağırlık antrenmanlarına ağırlık vermelisiniz. 
Ayrıca antrenmanın şiddetini ne kadar yüksek tutulursa nabız o kadar hızlı atar. Buda vücudun yağ yakmasına neden olur. 
Eğer yeterli vaktiniz varsa spor salonunda bacak, sırt, göğüs, omuz, kol gibi bu 5 bölgeye ayrı ayrı günlerde çalışabilirsiniz.
Ancak vaktiniz yok ise bacak hariç, diğer kas gruplarını aynı gün çalışabilirsiniz. Aynı antrenmanda en fazla2 kas grubu olmasına dikkat edin.
Her bölge için 30-40 dakikalık antremanlar yapmak kaslarınız için yeterli olur.
 

Editör: Sena ERDOĞAN