15 Mayıs 2015 tarihli Doğu Gazetesindeki köşe yazımda, bir vesileyle 1954 milletvekili genel seçiminde, Erzincan Milletvekili seçilen 5 Milletvekilinden söz etmiştim. Hatırlanacağı gibi 1950- 60 arasında Demokrat Parti iktidardaydı. 1954seçimlerinde Erzincan Milletvekili seçilerek T.B.M.M. giden 5 Milletvekilinden 4’ ü Demokrat Partiden seçimi kazanmıştı. Bir Milletvekili ise C.H.P.’ den seçilmişti.

O Milletvekilleri şunlardı;
Rahmi Sanalan D.P.
Sadık Perinçek D.P .
Veysel Varol D.P.
Tevfik Şenocak D.P
Hüsnü Çanakçı C.H.P.

Söz konusu yazım üzerine, bazı hemşerilerimiz aradı. Merak ettikleri ise, o dönemde birde senatörün olup olmadığıydı. Oysa, Cumhuriyet Senatosu 1961 Anayasası ile kurulmuştu. Anayasanın senato ile ilgili 70. Maddesi aynen şöyledir: Madde. 70- Cumhuriyet Senatosu genel oyla seçilen 150 üye, Cumhurbaşkanınca seçilen 15 üyeden kuruludur. Söz konusu Anayasa ile kurulan C. Senatosuna üye seçimi, 1961 genel seçimlerinde uygulanmış ve yeni Türkiye Partisinden Fehmi Baysoy, Erzincan Senatörü olarak senatoya girmiştir.

1965 Milletvekili genel seçimlerinde, Erzincan T.B.M.M. ‘ ne yine 4 Milletvekili göndermiştir. Bunlardan ikisi Adalet Partisi, Biri C.H.P. ve biride Yeni Türkiye Partisinden seçilmiştir ve şunlardır: Sadık Perinçek A.P. Hüsamettin Atabeyli A.P. (Devlet Bakanı olmuştur.) Av. Adil Sağıroğlu C.H.P. Nafız Güray Y.T.P. Ne demişler; geçmiş zaman olur ki Hayali Cihan değer. Geçmişte Erzincan 4 Milletvekili ve bir Senatörle temsil ediliyordu. Günümüzde ise, T.B.M.M. de sadece iki Erzincan Milletvekili var. Rahmetli senatör  Fehmi BAYSOY;

Erzincan 1. Dönem Milletvekili Şeyh Hacı Ahmet Fevzi efendinin oğludur. Hacı Ahmet Fevzi efendi, Milli Mücadelede M. Kemal Paşanın yanında yer almış, 1919 da toplanan Erzurum Kongresine Erzincan Delegesi olarak katılmıştır.