Adıyaman il merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren Özel Beden Eğitimi ve Spor Salonları Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün oluşturduğu komisyon tarafından periyodik olarak denetlenmeye başlandı.

Yapılan denetimlerde Spor Bakanlığı’nın özel beden eğitimi ve spor salonları yönetmenliğine uygun olmayan ve il müdürlüğünün yetki izin belgesi bulunmayan salonların sporcu sağlığı ve hijyen açısından uygun olmayan özel spor salonlarına gerekli uyarılar yapıldı.

Denetlemelerle ilgili bilgi veren Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Özel Beden Eğitimi ve Spor Salonları’na denetleme komisyon üyelerimiz zaman zaman bu çalışmalarını yürüterek sporcu sağlığının bu konuda çok önem arz etmektedir. Bu salonlarda yaşanacak olan her türlü sağlıksız ortam ve durumların yaşanmamasına kurum olarak müsaade etmeyeceğimizi ayrıca bakanlık onayı olmayan sporcu sağlığına zararlı ilaçlarında satışına müsaade edilmeyecek. Özel spor salonu işletmeciliği yapan kişilerinde mevzuat ve yönetmenliğe uymaları gerektiğini aksi taktirde bu salonların kapatılmasına kadar cezaların verilebilecek” dedi.

Kaynak: iha