Siyasi partiler önümüzdeki mahalli seçimler için belirledikleri belediye başkan adaylarını açıklıyor. AK Parti de ise gerek büyük şehir belediyeleri için, ve gerekse il belediyeleri adaylarını, bizzat başbakan düzenlenen toplantılarda açıklıyor.
            Geçtiğimiz hafta bir çok ilin adayı toplu halde açıklandı. Açıklananlar arasında Erzincan yoktu. Olmaması, yada gecikmesi kafalarda istifhama neden olmuştu. Erzincan adayı için bir kararsızlıkmı vardı.? Mevcut belediyle başkanı Yüksel Çakır tekrar aday gösterilecekmiydi.? Yoksa bir başkasımı aday olacaktı.? Temayül yoklamalarından nasıl bir sonuç çıkmıştı.? İl başkanı Cemalettin Başsoy en fazla adı geçenler arasındamıydı.?
            Doğrusu bu soruların cevabı bilinmiyordu. Ancak yinede kamuoyunda, sözünü ettiğimiz iki aday, yani Yüksel Çakır ve Cemalettin Başsoy dile getiriliyordu.
            Ben şahsen il başkanı Cemalettin Başsoy’un aday gösterilebileceğini tahmin edenlerdendim. Niye? Derseniz dostlar arasında bu konu konuşulurken Niye nin cevabını şöyle açıklıyordum:
            Cemalettin Başsoy önce AK Parti’ye merkez ilçe başkanı yapıldı. Daha sonra il başkanı oldu. Bunlar olurken partinin üst kademelerinden güçlü bir destek gördüğü söylenmekteydi.
            İste o güçlü desteğin Başsoy’un başkan adayı yapılmasında da etkili olabileceğini ifade ediyordum.
            Bu yazıyı kaleme alırken Erzincan’da AK Parti’nin belediye başkanı adayı henüz acçıklanmamıştı. Lakin bazı çevrelerde Cemalettin Başsoy’un aday gösterildiğine ilişkin duyumlar alınmıştı.
            Dün şehirde dilden dile aktarılan bu duyumların ne ölçüde gerçeği yansıttığı, sanırız bugün , yarın yetkili mercilerden yapılacak açıklam ile anlaşılmış olacaktır.
            Hemşehrimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, İzmir’den adaylığının bu günki AK Parti gurup toplantısında açıklanacağı basında yer almıştı. Aynı gün Erzincan AK Parti adayınında resmen açıklanması mümkündür diye düşünüyorum. Bekliyelim görelim…