Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kazakistan'da faaliyet gösteren Semey Fiziksel Engelliler Derneği’ne servis aracı desteğinde bulunuldu.

Kazakistan’ın doğusunda bulunan Semey şehri yakınlarında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği zamanında 1949-1989 yılları arasında gerçekleştirilen nükleer denemeler kanser ve sakat doğum vakalarının gerçekleşmesine neden oldu. 2000’den fazla üyesi bulunan Semey Engelliler Derneği de bu kapsamda Semey vilayetinde engelli vatandaşlara hizmet veriyor.

Semey Engelliler Derneği ve Semey Valiliği işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle, engellilerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırmak ve zaruri iş ve eylemlerini halletmelerine yardımcı olmak maksadıyla ücretsiz servis hizmeti verildi. Ancak sadece iki servis aracı bulunduğu için ayda maksimum 4 kez bu hizmetten faydalanılıyordu.

Bu kapsamda söz konusu hizmeti yaygınlaştırmak amacıyla TİKA tarafından Semey Engelliler Derneği’ne servis aracı desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen araç düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, TİKA Kazakistan Koordinatörü Evren Rutbil, TİKA yetkilileri ve Semey Engelliler Derneği yetkilileri katıldı.

Semey Engelliler Derneği yetkilileri törende yaptıkları konuşmalarda desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Yetkililer, TİKA ile söz konusu işbirliklerinin artarak devam etmesi temennilerinde bulundu.

Kaynak: iha