CHP Ardahan il yönetimi, oyların tam sayılmadığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

Ardahan'da, resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması ve tasnifi için İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, daha önce Ardahan Merkez İlçe Seçim Kuruluna bulundukları itirazda 24 sandıktaki geçersiz oyların sayıldığını, ancak bu kez il seçim kuruluna sandıkların tamamının yeniden sayılması talebinde bulunduklarını söyledi.

Taleplerinin İl Seçim Kurulunca dikkate alınacağını söyleyen Senem, "Daha önce bulunduğumuz itirazda 24 sandıktaki geçersiz oylar sayılmıştı. Ancak bu kez itirazımız tüm sandıkların yeniden sayılmasıdır. Bu amaçla dilekçemizi verdik. Dilekçemiz il seçim kurulunca kabul edildi" dedi.

Senem, seçimlerde merkezde partilerinin 3 bin 320, AK Parti'nin ise 3 bin 375 oy aldığını belirtti.

Ancak sandıklara yönelik çeşitli iddialarının oluduğunu öne süren Senem, "Birçok sandıkta iptal edilen oylarla ilgili çok açık bir şekilde belirtilen bir durum yok. Bu nedenle bizim isteğimiz belediye sınırlarında kullanılan tüm sandıkların yeniden sayılmasıdır. Olmuyorsa da en azında bizim talep ettiğimiz sandıklar yeniden sayılsın. Hem geçersizler, hem de diğer oylar sayılsın" diye konuştu.

Senem, sandıkların yeniden sayılmasıyla CHP'nin oylarının artacağına inandıklarını söyledi.

CHP yönetimi, daha önce Merkez İlçe Seçim Kurulana itirazda bulunmuş, itirazda 24 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla AK Parti'ye 20, CHP'ye de 3 çıkmıştı.

Kaynak: iha