Birinci toplantıda bugün net 8 bin 506 lira (brüt 10 bin 8 lira) olan asgari ücrete ilişkin beklentiler, enflasyon başta olmak üzere ekonomik veriler değerlendirilecek. Yeni asgari ücrete refah payı ile birlikte yüzde 30 zam ön plana çıkarken, net ücretin 11 bin 58 lira (brüt 13 bin 10 lira) olması bekleniyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve işsizlik maaşından sosyal ödemelere kadar birçok alanda da gösterge rakamı olan asgari ücret yeniden belirleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeni asgari ücret için çalışmalar da başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu müzakerelerinin ardından, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut asgari ücrete yapılacak zam oranı temmuz ayında kamuoyuna açıklanacak.

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını açıkladı.

Buna göre; Asgari ücret tespit komisyonu 13 Haziran'da toplanacak. Komisyonun çalışmalarını temmuz ayında tamamlaması bekleniyor.

Hizmet üretim endeksi yıllık %6,8 arttı Hizmet üretim endeksi yıllık %6,8 arttı

Dikkatler, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamına çevrildi. Asgari ücret son olarak geçtiğimiz zam döneminde %54.66 zamlanarak 8 bin 506 lira olmuştu.

Bu kapsamda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak artışı belirlemek için 13 Haziran'da toplanacak.

Editör: Adem Küçükkaya