Ak Parti Genel Merkezi tarafından Erzincan 2. sıra adaylığına il dışından, bir adayın getirilmesine tepkiler devam ediyor. Neden sorusunun akıllara getiren bu olay aslında erzincan'ın başına yeni gelen bir olay değil. 

Gelin berisine bakalım yaşananların.

Binali Yıldırım 2. dönem milletvekilliği için ilk tercih olarak İstanbul'u seçmiş, 2. tercihinede Erzincan ilini yazmıştı. Erzincan'da aday adayları birbiriyle yarışa dursun 2007 seçimlerinde birden Binali Yıldırım'ın ismi Erzincan'da duyulmaya başlamıştı. O zamana kadar Binali Yıldırım'ın Erzincanlı olduğunu bilen, bırakın bilmeyi tanıyan bile yoktu.  
Genel Merkez Erzincan'dan milletvekili olması için Yıldırım'a karar ve vize vererek Erzincan üzerindeki ikinci kalem oynatmayı yaptı. 

2011 seçimlerinde Erzincan'da aday adayları belirlenmeye başlayınca aslında vekilliği ve bakanlığı garanti olan Binali Yıldırım'ın ismi İzmir ile anılmaya başlamış, İzmir Büyükşehir belediyesindeki Başkan adaylığı için altyapı hazırlanmış ve Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesinde gene Ak Parti Genel Merkezinin kararı etkili olmuştu.  Genel Merkezin kalem oynatması, Yıldırım'ın İzmir'e kaydırılması, Erzincan'ın yatırım anlamında büyük bir dar boğaza girmesine, para sıkıntısı sebebiyle yatırımların düşmesine sebep olmuştu.

GELELİM GÜNÜMÜZE 

Avukat Serkan Bayram. İstanbul adayı iken Ak Parti Genel merkez tercihi ile Erzincan'a geldi.
Geldi ama nasıl geldi.

Erzincan'da ilk sıra adayı hariç Ak Partide gününü ziyaretlerle geçiren, direk afişlere onlarca bin tl para harcayan, matbaalara broşür bedelleri ödeyen, pankartlar bastırıp astıran 11 aday gözardı edildi. Erzincan'a, Erzincanlı olan ve avukat Serkan Bayram ikinci sıradan atandı.  "Atandı" diyorum çünkü Ak Parti Genel Merkezi'nin, oylarını kaybetmek pahasına böyle bir kumar oynamasının sebebini bilemiyorum. Yöneticiler dahil herkesin rahatsız olduğu çoğunluk, bu olaydan oldukça muzdarip.

Bayram'ın kişiliğiyle kimsenin bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Ancak Parti içi seçim,anket, merkez yoklaması üzerine hiç bilinmeyen bir kişinin Erzincan'a getirilmesi, yöneticisiyle vekiliyle partilelerin tamamen yok sayılması, acınası bir durum. Milletvekili aday adayı iken yaptığı çalışmaların karşılığını görmeyen, içten içe küskünlüklerini dillendiren sessiz çoğunluğun sesinin duyulmasını temenni ediyorum. 

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE Mİ GİDECEK

Ak Parti Genel Merkezi'nin Erzincan üzerinde yaptığı kalem oynatmalarına son vermesi, Erzincan'ın kendi kaderini kendisinin belirlemesinin zamanının geldiğini düşünmekle birlikte gayet demokratik bir şekilde adaylarımı tanımlayan, belirleyen CHP ve MHP yöneticilerini kutluyorum. Yanlışın neresinden dönülürse kardır.  


NOT: Avukat Serkan Bayram, ne zamanki telefonlarına cevap verir ise o zaman onun ağzından da süreci siz değerli okurlarımla paylaşabileceğim. saygılar...
13.04.2015