Ay burcu, yaşamsal faaliyetlerle ilgili birçok noktada devreye giren bir olgudur. Duygusal iletişim, ilişkiler, bireysel arzular, toplum içinde var olma biçimi, içgüdüler ve sezgiler ay burcunuz tarafından yönetilmektedir.

Ay Burcu Nasıl Hesaplanır?

ay burcu nasıl hesaplanır?
Ay burcunu bulmak için doğum haritanızın hesaplanması gerekmektedir.

Doğum haritası; doğum yeriniz, doğum tarihiniz ve doğum saatinize göre belirlenmektedir. Doğduğunuz anda güneş ve ay konumlarının yanı sıra Mars, Neptün, Satürn, Uranüs ve diğer gezegenler de evlere yerleşir. Tam bir döngüyü temsil eden on iki burç, evlere yerleştirildikten sonra ay burcunuz ortaya çıkar.

Ay Burcu Özellikleri Nelerdir?

Ay döngüsü 28 günde tamamlanan bir döngüdür ve tüm burçlarda yaklaşık 2-3 gün kalarak ilerler. Bu nedenle ay enerjisi nasılsa günlük işlerinize yansır. Örneğin; yönetici burç yengeç olduğundan en rahat olunan konum yengeç burcudur. 

Ay Burcu Koç Olanlar

Ateş elementinin yüksek olduğu bir enerjisi olan ay koç burcu; fazla hırslı, enerji dolu ve ani duygu değişimlerine açıktır. Benmerkezci bir karakter nedeniyle bazen agresif görünebilirler. Emir almaktan hiç hoşlanmazlar. Ancak inatçı ve asabi gibi görünmelerinin aksine sadık ve güvenilirdirler. İlk görüşte aşka inanırlar ve el üstünde tutulmayı ekstra severler.


Ay Burcu Boğa Olanlar

Sağlam karakterli ve güvenilir olan ay burcu boğa olanlar, yemek yemeye ve konfor alanlarına oldukça düşkündür.  Sezgileri güçlü olsa da duygularını net ve açık şekilde ifade etmezler. Sakin, dingin ve ağırkanlıdırlar. Yaşam felsefeleri huzur ve güven üzerine kuruludur. Bu nedenle maddi güvenceye çok önem verirler ve ilişkilerinde kıskanç davranışlar gösterebilirler.

Ay Burcu İkizler Olanlar

Ay burcu ikizler olanlar, kıvrak zekaları ve espri yetenekleriyle ön plandadır. Meraklı tavırları her şeyi öğrenme heveslerini kamçılar. Bu nedenle entelektüel açıdan oldukça doludurlar. Bilgiye dayalı ilişkiler kurarlar ve dağınık olan zihinleri onları bazen dengesiz gibi göstermektedir. İletiş güçleri yüksek olduğundan bu alandaki işlerde oldukça yüksek başarılar elde edebilirler.

Ay Burcu Yengeç Olanlar

Yönetici gezegen konumunda olan yengeç; fazla duygusal, aşırı alıngan ve aileye ekstra düşkünlük gibi özellikler sergiler. Bu burçta olan kişilerin aileleri ile ilişkileri en üst düzeydedir. Empati yetenekleri ve sezgileri oldukça yüksektir. Ancak ilişkilerde takıntılı ve sorunlu bir tavra bürünmeleri de mümkündür.

ay burcu dönüşümleri
Ay ve gezegenlerin konumları, kişilikleriniz üzerinde oldukça etkilidir.

Ay Burcu Aslan Olanlar

Sanatsal bir ruha sahip olan aslan burcundakiler aynı zamanda egoist, inatçı ve kibirli olabilir. Genelde cömert, cana yakın ve iyiliksever olsalar da bazen bu durum egolarıyla çatışma yaratır. İlişkilerinde çok fedakar ve sahiplenicidirler. Eğlenceli ve komik bir mizaçları vardır. Ancak hatalarının yüzlerine vurulmasından çok hoşlanmazlar.

Ay Burcu Başak Olanlar

Ay burcunun başak olması aslında pek iyi değerlendirilen bir durum değildir. Çok hassas, titiz ve eleştirel olan bu kişiler duygularını geri plana atarak zekalarıyla ön plana çıkar. Hızlı fikirler üreten pratik zekaları sayesinde incelik gerektiren işlerde oldukça başarılıdırlar. Soğukkanlı ve kontrolcü olmalarının yanı sıra güçlü hafızları ile her şey çok çabuk öğrenirler.

Ay Burcu Terazi Olanlar

Arkadaşlığa oldukça önem veren terazi burcu insanları, güvenilir ve oldukça dürüsttürler. Objektif kararlar vererek her zaman adil olmaya özen gösterirler. Estetik zevkleri üst düzeydedir ve lüks ürünlere oldukça düşkün olurlar. Hafif naif ve flörtöz bir havaları vardır. Sevgiye ve duygulara ekstra önem verirler.

Ay Burcu Akrep Olanlar

Kuvvetli sezgileri ile ön plana çıkan akrepler, yoğun güç ve kontrol arzusuna sahiptir. Bu nedenle ay akrep burcunda zararlı kabul edilir. Elde etmek istedikleri şey için her şeyi yapan bu kişiler, aşırı hırsları nedeniyle yıkıcı sonuçlara neden olabilir. Kontrolcü, kuşkucu ve bazen sınırları zorlayan bir karakterleri vardır. Ancak kontrol edilmeyi hiç sevmezler.

Gece
Hayata gözlerinizi açtığınız anın yaşamınıza etkileri sizi siz yapan sonuçlar doğurmaktadır.

Ay Burcu Yay Olanlar

Öğrenmeye, gezmeye ve yeni kültürlere meraklı olan yaylar; idealist, eğlenceli ve sevimli olarak bilinir. Keşif yapmak, yeni insanlar tanımak ve özgür olmak oldukça önemlidir. Detaylarla uğraşmayı pek sevmezler ve bazen patavatsız olabilirler. Maceraya düşkün ve oldukça heyecanlı bir kişilikleri vardır.

Ay Burcu Oğlak Olanlar

Çok çalışkan ve işkolik olan oğlan burcundakiler, genelde zor işlerde çalışır. Hırslı yapıları ve duygusallıktan uzak görüşleri ile tanınırlar. İletişim kurmakta ve ilişkilerde pek iyi değildirler. Sonuç odaklı ve soğukkanlı yapıları ön plandadır. Ciddi ve oldukça tutucu bir kişilikleri vardır.

Ay Burcu Kova Olanlar

Bağımsız karakterleriyle ön plana çıkan kovalar, toplum kurallarının dışına çıkmaya bayılır. Sınırlara ve baskılara asla gelemezler. Farklı olmayı, orijinal fikirleri oldukça severler. Kimsenin cesaret edemeyeceği işlere girişip başarılı olmalarıyla tanınırlar. Parlak zekaları yaratıcı fikirler ve buluşlar için bir cevherdir. İlişkilerinde de karşılarındaki kişinin zekasına önem verirler.

Uyuma şekline göre kişilik analizi! Uyuma şekline göre kişilik analizi!

Ay Burcu Balık Olanlar

Mantıklarını devre dışı bırakarak tamamen duygular, sezgiler ve iç görülerle hareket eden balıklar; sanatçı ruhludur. Yaratıcı yapıları sanat alanında oldukça başarılı olmalarını sağlar. Müzik, resim, tiyatro gibi birçok alana yetenekleri vardır. Ruh halleri çok çabuk değiştiğinden çift karakterli gibi görünürler. Bu nedenle yanlış anlaşılmaya oldukça açıktırlar. Fazla hayalperest ve dalgın olmaları da kötü yanlarıdır.

Sevdiklerinizin ve kendinizin özelliklerini keşfetmek için ay burçlarına bakabilir, onlar hakkında daha özel bilgilere ulaşabilirsiniz. Sevdiklerinizi mutlu etmek için ise Çiçeksepeti’ni daima ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Saliha Kara