Erzincan’da yaz aylarıyla birlikte motosiklet kullanıcılarının üzerinde çok büyük bir abluka uygulanıyor polis tarafından.
Ehliyet, kask, egzos kontrolleri ile motosiklet kullanmayanların ve devletin kurallarının uygulanıp uygulanmadığını denetliyor polis. Bu denetlemelerle ilgili olarak tebriklerimi iletmek istiyorum. Denetlemesiz bir trafik şubesi olmaz. (Zaten şubenin adı da Trafik Tescil ve Denetleme şube Müdürlüğü.)

       Neyse gelelim benim karın ağrıma.


        Şimdiye kadar bu konu birçok kez kulağıma çalınmıştı. Ancak “cezanın acısıyla söylenen laflar bunlar” dedim tuttum kendimi. Ama…
        Kendisine, sözüne güvendiğim bir arkadaş ceza yemesine sebep olan macerasını anlattı. Polisle ikili muhabbetinden bahsetti. Ben şahsen utandım. “Bu karşındaki motosiklet kullanıcısı, bir insan değil mi. Neden karşındaki ile kibar değil de suçlayıcı, hakaret dolu konuşmalar yaparsın. Sizin yakanızdaki kameralar neden kontrol edilmiyor. Yoksa bu polislerin davranış şeklinden şikayet eden mi yok. Nedir bu ayarsızlık anlamış değilim.”

         Bir motosiklet sürücüsünü durdur. Eyvallah hakkın. Hatasını, kusurunu tespit et. Eyvallah hakkın.  Yaz cezasını Hak ettiği maddeden. İtirazım yok hakkın. Yalnız karşındakinin bir insan olduğunu unutmadan, cezasını da üslubuna uygun bir biçimde anlatarak kes. Kimse senin babanın oğlu değil. Polissen polissin hepsi o. 

 
          Söylemeden geçemeyeceğim. Trafik Tescil ve denetleme şube müdürlüğü öyle güzel çalışıyor ki ramazan, bayram, gece - gündüz demedem maşallah herkese öpücük konduruyor. Allah iyiliğinizi versin arkadaşlar. Da aslında biraz nefes aldırın insanlara. Bu kadar radar cezasıyla kime neye yetişmeye çalışıyorsunuz. 

           Şunu söylüyorum. Bizim ayarımız yok. Vur demeye görsün birisi. Öldürürüz Evelallah. Allah bilir ya kontrolleri artıralım arkadaşlar dedi bir müdürümüz. Altındaki de al sana kontrol dedi. Bindi milletin boğazına. Ya güzel. İyi de bir ayarını tutturmak lazım. 
Erzincan'da dört yolda trafik kazası neticesinde ölen kaç tane vatandaşımız var da dörtyola radar koyuyorsun.

   Şimdi içinden “sana ne” diye seslendi bir polis memuru arkadaşım.” "İnsanlar ölmesin diye yapıyoruz bu kontrolleri" dedi diğer bir arkadaşım.

            Kontrolü ceza yazmadan da yapılabileceğini belirtmek için yazdım bunları. Durdur trafiği ayarıyla kontrolünü yap. Ehliyet ruhsat falan filan. En azından insanlar der ki polis kontrol yapıyor.
    Hem de yavaşlar doğal olarak. Ama siz ne yapıyorsunuz. Cezayı keselim gider yerini bulur. Aklı başına gelir vatandaşın. Artık sürat yapmaz.

           Bir de uzun zamandır trafik cezalarında yapılan uygulama bizde niye yok. Fotoğrafıyla kendisini görmek, bir araç sahibi için neden dilekçeyle müracaata bağlanmış. Yani ben yediğim trafik cezasının fotoğrafını almak için neden dilekçe yazmalıyım. Son model yeni ceza makbuzlarını kesmeyi biliyorsunuz. üzerine fotoğrafımızı da koyuverin n olacak. Bu karın ağrımla ilgili olarak başta emniyet müdürlüğü yetkililerimiz olmak üzere diğer müdürlerimizin balans ayarlarını ivedilikle bekliyorum. Haa bu ayarı ben ve  aracım değil de, ayarsız trafik polislerine yaparsanız sevinirim.