Aydın Belediyesi, kesimi yapılan etlerin satış yerlerine daha iyi şartlar altında taşımak amacıyla soğuk hava ünitesine sahip modern et taşıma aracını hizmete sundu.

Aydın Belediyesi modern et taşıma aracının tanıtım programına Aydın Belediye Başkan Yardımcıları Cemalettin Küçükereol, Şefika Çoban, Sümran Ünal, Aydın Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı ve mezbaha çalışanları katıldı.

Yeni alınan araç için bilgi veren Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, “Aydın’ın ihtiyacı olan bir araçtı. Bu et taşıma aracı tam donanımlı ve denetimli bir araç. Bu aracımız bugünden itibaren hizmete başlayacak. Bu araç toplam 131 bin 384 liraya mal oldu. Şu an en modern ve son teknolojik imkanlarla yapılmış bir araç. Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Modern et taşıma aracının Aydın’a kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Aydın Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, “Bu araç şu anda çevre illerde ve ilçelerde olmayan modern bir araç. Daha önce de biz bu talepte bulunmuştuk fakat belediyenin yoğunluğu olduğu için alamamıştık. Bu aracın temin edilmesinde büyük emeği olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aydın’da bir ilki başarmış durumdayız. Kasap esnafı için hijyenik ve güzel bir araç. Bu araç ile etler daha hızlı bir şekilde taşınır ve soğutma sistemi olduğu için etlerin bozulması söz konusu olmaz. Aydın merkezde 57 kasap esnafımıza hizmet verecek” dedi.

Program; et taşıma aracının hizmete kazandırılmasından dolayı bir adet kurbanlık koç kesilerek son buldu.

Kaynak: iha