Aydın Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası ve Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Umem Beceri’10 PVC Doğrama İmalatı ve Montajcısı kursu alanında başarılı olan kursiyerlere ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde farklı alanlarda başarılı olup kalfalık belgesi almaya hak kazananlar için belge töreni düzenlendi.

Didim Ticaret Odası Toplantı Salonunda yapılan törene Aydın İş Kurumu İl Müdür Vekili Nazmi Yaman, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, İş-kur Söke Şube Müdürü Yusuf Kıvrak, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şakir Şahan ile kursiyerler katıldı.

Tören öncesinde sunum yapan Didim MEM Müdür Başyardımcısı Hüseyin Erel “1996 yılında kurulan Merkezimizin o dönemdeki idareci ve öğretmen arkadaşlar kurum olarak bir misyon belirlemişler. Bu misyon, İşletmelerin ihtiyacı olan; öğrenen, problem çözen, değişime açık ara insan gücünü yetiştirmektir. İşte bu misyon doğrultusunda Merkezimiz her geçen gün kendini yenileyerek ileriye doğru adımlar atmaktadır” diye konuştu. İşyerinde üç kişiyi istihdam eden işletme sahibi Sezai Ateş törende yaptığı konuşmada “Bu tür teşvike yönelik kurslar hem işletme olarak bize hem de iş arayanların için bir fırsat. Didim Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan kurs bu vesilesiyle yetiştirilen elemanları işe yerleştirdik. Başta İş-kur’a Didim Ticaret Odası’na ve Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.” dedi. Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şakir Şahan, istihdama yönelik bu tür kursların devam edeceğini bildirdi ve kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diledi. Aydın Çalışma ve İş kurumu İl Müdür Vekili Nazmi Yaman ise“ Biz kurum olarak istihdama yönelik bu tür kursları açmak için gerekli alan taramalarını yapıyoruz ve istihdama yönelik her türlü kurs müracaatlarını dikkate alıyoruz.” dedi.

Belge töreninde sırasıyla Aydın İş Kurumu İl Müdür Vekili Nazmi Yaman, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, İş-kur Söke Şube Müdürü Yusuf Kıvrak, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şakir Şahan ve son olarak Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Moran kursiyerlere belgeleri verdiler. Belge törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: iha