Kuşadası’nda yıllardır ihmal edilen sahil bandı, belediye tarafından hazırlanan projenin uygulamaya konulması ile yeni bir çehreye bürünüyor.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası sahilini muhteşem bir görünüme büründürecek projenin ilk etabının 21 Mart 2014 tarihinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen Kuşadası sahil projesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 2 etap halinde gerçekleştirilmesi planlanan Kuşadası sahil projesi çalışmalarının ilk etabı Kutes önü ile Atatürk Meydanı’nı ve sahil bandını kapsıyor.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası sahilinin onlarca yıl ihmal edildiğine dikkati çekerek, “Kuşadası sahil bandı, Kuşadası için büyük önem taşımaktadır. Tüm halkımız, hemşerilerimiz sahilin Kuşadası’na yakışan bir çehreye bürünmesinin özlemini taşıdığını biliyorum. Yıllardır ihmal edilen sahil bandını Kuşadası’na yakışır bir görünüme kavuşturmak için hazırladığımız proje uygulamaya konuldu. 2 etaptan oluşacak sahil projemizin ilk etabı Kutes önü ile Atatürk Meydanı’nı ve sahil kesimini kapsıyor. Burada, tören alanı, meydan, çevre düzenleme ve kentsel peyzaj düzenlemeleri yapılıyor. 21 Mart 2014 tarihinde tamamlanmasını hedeflediğimiz bu ilk etabın ardından sahil projesinin Atatürk Meydanı’ndan İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’na kadar olan 2. etap çalışmaları başlanacak. Hedefimiz, Kuşadası sahilini Kuşadası’na yakışır muhteşem görüntüye kavuşturmak. Bunun için de ilk adımı attık ve Kuşadası’nı bir prangadan daha kurtaracağız“ dedi.

Kaynak: iha