Sayın Sağlık Bakanı Recep Akdağ her ziyaretinde sağlık alanında Erzincan’ı Erzurum’a biraz daha bağlı hale getiriyor. Bunun farkında olan Başbakan Binali Yıldırım 19 Mart 2017 tarihinde Erzincan’da yaptığı mitinginde hem Erzincan’da ki yetkililere, hem de Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a güzel bir gönderme yaptı.

       Erzincan Devlet Hastanesini yıkıp yerine Cami ve yeşil alan yapmak isteyen Belediyeyi hiçbir konuda bürokratik engellerle yormayacağını belirten Akdağ’a yanıt çok geçmeden başbakan Yıldırım’dan geldi. Satır arasında Erzincan’ın Merkezinde bulunan Devlet hastanesini daha büyük ve modernize edilerek faaliyete sokacaklarını ve bunun önümüzdeki senelerde yapılacağını belirten bir açıklama yaptı sayın Yıldırım.  Başbakan Yıldırım satır arasında da olsa Erzincan’da bu konuyla ilgili hayaller kuran sayın belediye yetkilileri ve Recep Akdağ’ın tüm hayallerini denizlerin, okyanusların altına gömdü.

PEKİ BAŞTAN ALALIM NEYDİ BU HAYALLER:

         Aslında olay 6 Ağustos 2016 tarihinde Erzincan’da bir ziyaret gerçekleştiren Sağlık bakanı Recep Akdağ Erzincan’ın şehir merkezinde bulunan Devlet hastanesini yıkmak isteyen, yerine cami ve yeşil alan inşa etmek isteyen belediye yetkililerine herhangi bir zorluk çıkarmayacaklarını, her türlü bürokratik engeli kaldıracaklarını beyan etmesiyle başlamıştı. Erzincan’ın sayın büyüklerini de isim zikretmeyeceğim zaten herkes biliyor.

BENCE

         Şimdi başbakan Yıldırım’ın bu sözlerinin ardından Belediye yetkilileri şöyle mi düşünecek. Başbakan Projemize taş koydu.

Hayır...
         Çünkü Sayın başbakan hastane yıkılması yerine daha modern ve büyük kapasiteli bir hastanenin yapılması müjdesini verdi. Kimseye çatmadı. Kimseye kızmadı. Sadece satır arası da olsa yıkmak değil yenilemek, eskisini daha modern hale getirmek anlamına gelen 2 küçük cümle sarfetti. Bence bu çok iyi bir adımdı. Cami yapılmasına kimsenin karşı olduğunu düşünmüyorum. Ancak camiyi yapılacak daha kötü görünümlü yerlerimiz var. Buyrun hem bu kötü görüntünün üstesinden gelelim, hem de Erzincan’ın merkezine yakışır büyük bir cami yapalım.

Hastane yıkıp cami yapalım derseniz bu hesabınız Bağdat’tan döner. Döndü de. Haydi hayırlısı… J