Sayın Bakanım;
 Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan özelinde de yapmış olduğunuz ulaştırma ve haberleşme alt yapı yatırımlarının inşa, onarım ve sağlıklı işletilmesi hususundaki gayret ve başarılarınızı milletimiz takdir etmektedir. Ancak;
 Yol yapımları sırasında, güzergâh kıyısında ya da yakınlarında bulunan bazı ekolojik, tarihsel ve kültürel değerlerin heba edildiğini görmek bizleri müteessir kılmıştır. Bilginiz olması hâlinde sizin de buna asla duyarsız kalmayacağınıza yürekten inanıyorum.

 Sayın Bakanım; 

 Bu aylar içerisinde yaptığımız yüzey araştırmalarımız esnasında karşılaştığımız ve doğrudan veya dolaylı Kara Yolları’yla ilgili olarak harap edilen bir iki yeri örnek vermek istiyorum:
 1. Erzincan Ovası’nın batısında, bugünkü Bahçeli Köyü yakınında bulunan kadim Kızlar Kalesi “taş ocağı işletimi” marifetiyle yok edilmiş, doğal ve tarihsel değere haiz alanın yok edilmesine devam edilmektedir. Bu yörenin kentimiz ve Anadolu tarihi açısından taşıdığı önemi ileride yayınlanacak çalışmalarımızda ayrıca görülecektir.
 2. Refahiye İlçesi- Suşehri yolu arasında bulunan Toprakkale höyüğü hafriyat gerekçesiyle ve sanırım hazine bulma umudu içinde olan duyarsız yaratıklar tarafından dokusu büyük oranda bozulmuştur.
 3. Yine Refahiye – Suşehri karayolu kıyısında, bugünkü Kanlıtaş Köyüne adını veren, tarihsel niteliği yanı sıra efsanelere konu olan “Kanlıtaş” kayası tümüylü kırılıp yol için hafriyat yapılmış, çevredeki taş lahitler de aynı şekilde yolun altında bırakılmıştır. Oysa ki bu değerlerin bir yoldan uzaklaştırılması mümkündü. Kanlıtaş köylülerini de üzen bu olay sonucu, önemli bir kültür verimiz sonsuza kadar yok olmuştur.
 4. Refahiye Köroğlu dere ve vadisi eklojik ve tarhsel niteliği özel ve özgün bir mekandır. Yörede faaliyet gösteren “taş ocağı”, bu güzide alanın içlerine (Fındıklı Vadisine) girmiş, binlerce yıl içinde oluşan fauna-flora örtüsünü önemli ölçüde yok etmiş, tarihsel dokuya da zarar verecek risk noktasına ulaşmıştır.
 Sayın Bakanım; bunlar henüz görebildiğim ve tespit ettiğim alanların mahvı veya mahvolma riski taşıyan yerlerden yalnızca birkaçı. Tarihi ve doğal güzelliklerin kıyımının onlarca yıldır devam edegeldiği hepimizin malumudur. Duyarsızlık ve aç gözlülükle kaçak kazı yapan bazı insansı yaratıklarla her türlü mücadele etmenin tüm yurttaşların insani görevi olduğuna kuşku yok. Ne ki bu kıyımda resmî kurum ya da kuruluşlarının da rolü olduğunu bilmek ayrı bir hüzün kaynağı. 

Sayın Bakanım;
Şahsınızın çevre duyarlılığı toplumumuzca bilinmektedir. Size gerçekten inanıyor ve güveniyoruz. Bu nedenle, kara yolları inşası sırasında ilgililere gerekli uyarı ve talimatlarda bulunabileceğinize de yürekten inanıyoruz.

 Saygılarımızla…