Sorun çok, çözüm ise Cumartesi burada. Çözüme kavuşmak için Lütfen başbakanımıza sorunlardan bahsedelim. Uydur kaydır işlerle ne kendiniz yorulun, ne de sn başbakanı yorun.   Çünkü çözüm için proje lazım. Konuşmak lazım.


                "Baba diyarı, 24 ayar insanların bulunduğu şehir. Plakası  24, ayarı 24 olan Erzincan"

                Bu alıntılar Başbakan Binali Yıldırım'a ait.  Memleketi Erzincan'a geleceği hemen hemen kesinleşti. Başbakanlık kendine tevdi edildikten sonra ilk olarak Diyarbakır'da soluğu alan Başbakan Binali Yıldırım seçim bölgesi İzmir'in ardından Erzincan'ın yolunu tuttu. Cumartesi günü bir aksilik olmaz ise Erzincan'a gelecek.

                Yıldırım'ın Başbakan sıfatıyla ilk kez geleceği memleketinde hazırlıklar da son hız devam ediyor.  Şehir ziyaretlerinde de Erzincan'ın ilk sıralarda yer alması Başbakan Yıldırım'ın gözünde ki Erzincan'ın bir göstergesi.

                Valilik ve bağlı kurumlar, Belediye ve diğer bölge müdürleri, bir çoğu Erzincan'da olacak. Erzincan için bir şeyler yapmanın vakti geldi. Ulaştırma Bakanlığı döneminde "benden birşey istemeyin, proje getirin" diyen Binali Yıldırım bu gün İzmir'de de aynı söylemi dillendirdi. "Çalışmak istiyorsan, iş yapmak istiyorsan bizim kapımızı her zaman çalabilirsiniz" diyen Başbakan Erzincan ziyaretinde de aynı ilke ile devam edecek.

                ESNAFI DİNLEYİN...

                Başbakan Yıldırım'ın Erzincan'a gelecek olması bende büyük bir sevinç oluşturdu. Başbakan olarak memleket havası alacak,hasret giderecek. Ancak benim şehrimizin önde gelenlerinden bir isteğim var. Lütfen, Erzincan'a katma değer sağlayacak, gerçekten de bir ihtiyacı giderecek adımların atılmasına ön ayak olun. Bu Erzincan için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı abidik gubidik işlerle tekmelemeyin.  

                Esnafların en büyük sıkıntısı piyasada para dönmemesi, bunun için önlem alınması gerekiyor, Erzincan esnafı taahhüt edilen ancak sonradan verilme yöntemi ve şartları değiştirilen, ödeme süreleri kısaltılan, faizsiz krediden faydalandırılamıyor.  Kamu yatırımları son dönemlerde büyük oranda düştü. Şu anda yatırım mahiyetinde Erzincan'a istihdam artırıcı, katma değer sağlayıcı bir çivi çakılmıyor.  Okul yapılmıyor mu, yol yapılmıyor mu diyenler "İstihdam artırıcı" ifadesini iyi anlasınlar. Erzincan'da SGK yükü esnafın belini bükmüş durumda. Ayakta durabilenler de sağlam kökleri sebebiyle ayakta.

                Küçücük bi örnek verelim. Erzincan yatırım teşvik bölgelerinde 4. guruba giriyor. Bu gurupta rakiplerimiz kimler mi? İstanbul'un dibindeki Düzce, Kütahya, Afyon,  Çorum Amasya, Sivas, Malatya, Elazığ gibi iller. Allah aşkına bunu birisi bana açıklasın. 5. gurupta yer alan, Erzurum, Adıyaman, Kahramanmaraş'ın nasıl bir artısı var da Erzincan'ın önünde. Erzincan'da yapılan yanlışlık nedir. Yatırım teşviki ile ilgili olarak Düzce Dururken Erzincan'a yatırım yapılır mı ? Hangi mantıklı kriter bunu açıklayabilir.

                Uzatmadan neticeye gelelim. Sorun çok, çözüm ise Cumartesi burada. Çözüme kavuşmak için Lütfen başbakanımıza sorunlardan bahsedelim. Uydur kaydır işlerle ne kendiniz yorulun, ne de sn başbakanı yorun.   Çünkü çözüm için proje lazım. Konuşmak lazım vesselam.