Sayın belediye başkanımız Bekir Aksun’a yeni görevinde Erzincan halkı olarak başarılar dileriz, hayırlı olsun. İnşallah bundan böyle devam etmekte olan büyük yatırımların yanı sıra şehrimize yeni projeleriyle yenilikler katacaktır. Keza küçük emekler de ayrı bir tazelik kazandıracaktır.

Yıllardır çözüm ve gerçek bir girişim bekleyen, şehrimizin ortasındaki Kızılay Mahallesi, Kızılay iş merkezi, 13 Şubat Çarşısı vs. var.      Bu arada Manifaturacılar Çarşısının yeniden restore edilmesi, dört yol şehir merkezine yeni bir görsellik kazandıracaktır.

         Şehrimizin bu güne kadar göz ardı edilen cadde isimleri ve sokak numaralarını gösteren bir sistem halen getirilmemiştir. Şehrimizde bir istatistik yapınız ana caddeler hariç kaç insan hangi caddenin nerede olduğunu biliyor. Keza hangi mahallenin nereden başladığını ve sokak numarasını biliyor. Eskiden köşe başı duvarlarına yazılmış olan sokak numaraları ya silinmiş ya da duvarları kaldırılmış olduğunda belirsizlik içindedir. Demir Kent Beldesine gittiğim zaman gıpta ediyorum. Zira her sokak başındaki küçük direklere, mahallenin veya caddenin adı ve sokak numaraları yazılmış olan tabelalarını görürsünüz. Ama biz bir caddeyi veya bir sokak numarası bulmak için gelene geçene soruyoruz.   

         Diğer taraftan merkezde ve mahallelerdeki çocuk ve dinlenme parklarımız var. Her yıl yeniden çalışmalar başlıyor, yeniden çimenler ekiliyor, çiçekler dikiliyor. Her şeye rağmen sanki terkedilmiş piknik alanlarına benziyor. Zira çimenlerin ve çiçeklerin etrafını ihata eden çitleri yok, dolayısıyla ayak izleri de ayak izlerini takip ederek emekleri yok ediyor. Diğer taraftan ailece oturacağımız dinlenme kameriyeleri yok ve aralarında türlü şekiller verilen, ahenk katan mazıları yok. Atatürk ve Barış Manco gibi büyük parklarımızın şehrimize yakışır giriş takları yok. Keza Atatürk parkında suni bir şelalemiz vardı, yıllarca atıl bir halde bekledikten sonra yıkıldı. Yeniden yapılması ve etrafına çay bahçeleri yapılması şehrimize yeni bir görsellik, canlılık getirecektir.

Parklardaki ve cami bahçelerindeki ağaç altlarına konulmuş olan dinlenme bantları var. Üzerlerinde siperleri olmadığından her tarafını kuş pislikleri kaplamış ve kimse oturmadığı gibi nahoş görüntüler sergilemektedir.

Büyük yatırımlar istemeyen sokak numaralama sistemlerinin bir an önce gündeme alınması, park ve bahçelerin yeniden düzenlenmesi şehrimize yeni bir çehre ve yeni bir güzellik getireceği kanısındayım.