Bu gün Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzincan'a gelecek. Bir önceki gün (24.04.2015) aynı yer için izin isteyen HDP il Başkanlığı'na valilikten gelen red cevabı, özellikle sol ağırlıklı yayın yapan internet medyasını çileden çıkardı. Miting yapılması istenen alanda, yarın gelecek olan Başbakan Davutoğlu için güvenlik önlemlerinin alınacağınına değinilen red gerekçesi sol medya tarafından "HDP liderine miting yasağı" olarak lanse edildi.
 
     HDP İl Başkanlığı'na izin taleplerine ilişkin gönderilen resmi cevabi yazıda, başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştireceği açılışlar ve miting olduğu hatırlatılarak; "Meydanda bir gün öncesinden güvenlik tedbiri alınması amacıyla kolluk güçleri tarafından gerekli çalışmaların yapılacağından, ilgi dilekçeniz ile miting yapmak için istemiş olduğunuz Cumhuriyet Meydanı uygun görülmemiştir. Valiliğimiz tarafından belirlenen diğer miting alanlarından birisini talep etmeniz halinde veya mitingi ileri bir tarihte aynı meydanda yapmak istemeniz durumunda Valiliğimiz tarafından gerekli değerlendirmeler yapılarak tarafınıza cevap verilecektir" denildi.

     Erzincan Valiliği'nin aldığı bu kararın ne kadar isabetli olduğunu belki anlayamayacağız. Ancak HDP liderinin Erzincan'a geleceğinin haber alınması üzerine belli gurupların eylem hazırlığı içerisine girdiği, sosyal medya üzerinde HDP'li genel başkanın Erzincan'a gelmemesiyle ilgili telkinde bulunulduğu biliniyordu.

     Valiliğin miting alanıyla ilgili olarak HDP il başkanlığına verdiği red cevabının, büyük bir kaosun önüne geçtiğini buradan belirtmek istiyorum. Ayrı yerde olsa bile HDP li gurup ile AK partili gurubun birbirine yaklaşması bile büyük bir patlamanın fitilini ateşleyecektir diye düşünüyorum. Erzincan'da düzenlemeyi planladığı mitingi ileri bir tarihe attığı belirtilen HDP lideri Selahattin
 Demirtaş'ın başbakana vize verilmesi ve kendi miting tarihinin ileri atılmasıyla ilgili olarak sarfedeceği cümleler merakla bekleniyor...