Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘’Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’’ dolayısıyla Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Başkan Selim Yağcı, ziyaretinde öğrencilere, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ‘’Çevre Müfettişi’’ kartlarından vererek sohbet etti. Çevrenin korunması hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Yağcı, ‘’Çocuklarımızı, her zaman söylediğimiz gibi geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Dolayısıyla bütün çalışmalarımızda sizleri ve çevremizi düşünerek, hareket ediyoruz. Bunun için sizler de çevremizin korunmasında görev almalısınız, çevrenizi korumalısınız. Benim, ‘Çevresini hor gören, geleceğini zor görür’ şeklinde bir sözüm var. Yani yaşadığımız bu dünyada doğa ve çevremizi korumalıyız, ağaçlarımız korumalıyız. Bizler bu anlamda çevremizi her türlü atıklardan ve çöplerden koruyarak, yaşamımızı sürdürmeliyiz. Bu anlamda da yine geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan bu müfettiş kartlarıyla sizler adeta görev almış durumdasınız ve bu kartlarınızı aktif şekilde kullanarak, çevreye zarar verenleri uyaracaksınız.’’

Başkan Selim Yağcı, ziyaretinde, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan öğretmenler odasını da ziyaret ederek, öğretmenlerin görüş ve dileklerini aldı. Başkan Selim Yağcı, öğretmenlerin soruları üzerine, Bilecik Belediyesi çalışmaları ve yeni projeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Bilecik Belediyesi’nin eğitim alanında yaptığı çalışmalara da değinen Yağcı, eğitime her zaman büyük önem verdiklerini belirtti. Yağcı, “’Bizler, toplum hayatında her şeyin başında eğitim ve öğretimin geldiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla bu önemli uğraşta öğretmenlerimizin de önemli bir rol aldığını da biliyoruz. Bilecik Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde her yıl gerek okullarımıza gerek öğrencilerimize elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Çünkü eğitim çok önemlidir. Öğretmenlerimizin bu anlamda uygun ve kaliteli şartlarda bu görevi sürdürmelerini önemsiyoruz’’ dedi.

Kaynak: iha