11 Haziran 2014 tarihli Doğu gazetesinde yaptığımız yorumun başlığı aynen şöyle:

BAŞDANIŞMAN GELECEĞİN BAŞBAKANI OLUR MU?

            Sayın hemşehrimiz Binali Yıldırımın ,Cumhurbaşkanı başdanışmanlığına atanması üzerine yaptığımız yorum, iki yıl sonra gerçekleşti.Yani Başdanışman Binali Yıldırım Başbakan oluyor.

            İki yıl önce yaptığımız yorum da Sayın Yıldırımın Türkiye genelindeki hizmetlerini ve Erzincanın kalkınması ve gelişmesine olan katkılarından söz etmiştik.

            BAŞDANIŞMAN GELECEĞİN BAŞBAKANI OLUR MU? başlıklı yazımızda şöyle demişiz:

            Kalkınma ve gelişmede, ulaşım ve iletişim koşullarının yeterli düzeyde olmasının payı ve önemi sıkca dile getirilir.

            "Gidemediğin yer senin değildir."(Halil Rıfat Paşa) ifadesi, ulaşımın önemini gerçekten veciz bir şekilde anlatıyor olmalıdır.

            Gerçektende; iş ve istihdamı sağlayacak yatırımların yörelere ve elbet bizim yöremize gelebilmesi diğer teşvikler ve destekler yanında, ulaşım ve iletişimin ihtiyaca cevap verebilecek ölçüde olmasına sıkı sıkıya bağlıdır.

            Olaya bu açıdan bakıldığında ; Türkiye genelinde ve Erzincan'da son yıllarda gerçekleşen ulaşım ve iletişime ilişkin gelişmelerin, sevindirici olduğu görülecektir.

Sözünü ettiğimiz alandaki gelişmelerde çok büyük ölçüde payının olduğu kabul edilen Ulaştırma Eski Bakanı Sayın Binali Yıldırmı'ın; Ulaşım ve Haberleşmenin kalkınma ve gelişmedeki rolünü, bakanlığa geldiği ilk yıllardaki söylemleriyle açıklamıştı.

Ulaşılması gereken hedefleri ortaya koymuştu..

            Diğer yandan sayın Binali Yıldırım'ın Başbakan'ın en çok güvendiği ve başarılı bulduğu bakanı olduğu O'nun ulaştırma bakanlığı sırasında , başarısı yurt ölçüsünde kabul edilen ,takdirde anılan bir performans gösterdiği unutulmadı.         

            Olaya bu açıdan bakıldığında Başdanışman Binali Yıldırım; Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiğinde , Başbakanlığa getirilebilir mi? Sorusu aklımıza geliyor.Şayet sorumun cevabı olumlu olur, aklımızdan geçen gerçekleşirse, hiç şüphesiz ülkenin ve Erzincan'ın hayrına olur diye düşünüyoruz diye yazmıştık ve gerçekleşti.

            İki yıl önce yaptığımız yorumda ifade ettiğimiz ;BAŞDANIŞMAN GELECEĞİN BAŞBAKANI OLUR MU? tahminimiz iki yıl sonra gerçekleşti.

Sayın Yıldırım Başbakan oluyor. Hayırlı olsun.