BİR NUN UN SAKİNLİĞİYDİ YÜREĞİM

Her harfin bir ruhu vardır. Yansıtmak istediği bir hal.  Harfler arzu halini yansıtırda anca anlayabilenlere. Nasıl okunuşları mahreç kurallarına göre farklılık gösteriyorsa anlamları da bir o kadar farklı bir o kadar değişik….

Elif dik duruşu Allah ın varlığını birliğini tek oluşunu , Vav efendimizi(sav)  yansıtır… benim yüreğim bugün Nun u yansıtıyor.

Nefsim tıkanmışlığın günahlar içinde bürünmüş halini Nun a benzetiyorum.  Ve yaşadıklarımı bir Nun un sakinliğine. Tabi dış görünüşüm Nun un kabuğuna…

Yaşadıklarıma bakıyorum… bunca zaman sanırım düştüm kalktım güldüm eğlendim öğrettim ve öğrendim… yıllara sığınmış onca yaşanmışlık sığar  mı ki bir Nun un çanağına. Yürek yangınlarını hayallerini ümitlerini ve umutlarını yanmışlıklarını nasıl sığdırırdı bir insan sakin kendi halinde bir çanağa.

Evet sığıyor du tıpkı bir nun gibiydi yüreğim…. Onun kadar sakin onun kadar durağan… aşkla okunan bir ayet de Nun a gelince nasıl bir sessizlik sakinlik bürünü verirse dile benimde dilim yürek dediklerinde Nun un sakinliğine bürünüyordu. Sığmayacağını o çanaktan dolup taşacağını düşündüğüm  her an üzerindeki noktayı rabbime benzettim.. çanak yüreğim ve onların içinde yaşanılan herşey oraya sığdırılan her vaveyla ve çanağın sahibi çanağı çanak yapan bir nokta….EvetNun un sakinliğiydi yüreğim.

Tıpkı bir yağmur misali sessiz ama çarparcasına… ve bir mürekkep hokkası gibiydi tozlanmış kumlara sarılmış ve günahlardan sesini çıkaramaz hale gelir ye insan işte öyleydi… nasıl o yüreği boşaltmak için manevi güce ihtiyaç varsa hokka gibi yüreğimi boşaltacak olan başındaki noktası kalemiydi…

O kalem yazılmışların en güzeli alemlerin Rabbi…

Ey rabbim ben her nekadar yüreğim mürekkep doldu desem de… bir vaveyla ile gizlediklerim ve bir nün un müebbet sükütlüğüne bürünmüş aşkımı saklıyorum senin izninle…. Huzuruna gelecek o çanağımı açacak yüzüm yok bu yüzdendir ki çekiliyorum kabuğuma gizliyorum senin setrettiğin günahlarım gibi setrediyorum nefsimin terbiyesizliğini ve acizce aşkımı….

Konuşmak istiyorum belki kaleme dökmek oysa Allah ü Azim ü Şam senin rızan senin iznin olmadan senin kalemin olmadan yazılırmıydı bir yazı… kalem olmadan nasıl batırılırdı yürek yangınına…

Bu yüzden seni alıyorum hayatımın en üst köşesine .. senden geldiğine inanarak tüm duygularımı saklıyorum..acizliklerim günahlarım ve aşkım yalnız sana bir tek sana… sana geliyorum senin izninle ve sadece bir Nun un sakinliğine büründürüyorum yüreğimi…. Elif gibi dik duracak yüzüm  Vav kadar eğilecek iman gücüm olmasada senden geldi diyerek eksiklik ve aşkımı sana saklıyorum..birNun un çanağında biriktiriyorum yaşadıklarımı kalemin yazdırma emri için senin emrini beklesede ben doldurmaya çalışıyorum hokkamı senin aşkınla… taşmayacağını biliyorum çünkü nefsimin ölmeyeceğinin biliyorum ama acizce hokkamın senin aşkınla dolmasını bekliyorum…..