Mudanya Halk Meclisi Başkanı Levent Kaya, Myrleia antik kentinin imara açılmasına sebep olacak karara tepki gösterdi.

Myrleia Antik Kent Platformu, Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Antik kentin bulunduğu alanın bir bölümüne AVM yapılmasına karşı olduklarını ifade eden Mudanya Halk Meclisi Başkanı Levent Kaya, “Antik kent üzerinde oynanan hukuksuz oyunla ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Bizler, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile az da olsa umutlanmıştık. Bu yanlışın düzeltilmesini ve antik kentin bir şirkete peşkeş çekilmeyip, tekrar halka kazandırılacağı günü beklemeye başlamıştık. Ama bugün gelinen noktada AVM inşaatı ile birlikte bütün Myrleia’nın imara açılmasına sebep olacak bir kararın alındığını gördük. Mudanya Belediye Meclisi’nde alınan karar, bazı belediye meclisi üyelerinin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu ile onaylanmak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi” dedi.

Myrleia ile ilgili durumun bir talan kararı olduğunu savunan Kaya, “Bu karar, aylardır süren mücadele neticesinde mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığı AVM’yi temize çıkartmakta ve mahkeme kararını bertaraf etmektedir. Ayrıca bütün antik kent çevresini 5 katlı konutların da yapılacağı şekilde imara açmaktadır. Bizler yanlıştan dönüleceğini beklerken, bu, daha büyük bir yağmayı beraberinde getirmektedir. Son olarak sahil kesiminde yer alan belediye hizmet alanı da turizm alanı olarak değişmektedir. Kamuya hizmet etmek için ayrılan alan sermayeye teslim ediliyor” diye konuştu.

Myrleia çevresinde yapılacak bir yanlışa izin vermeyeceklerini dile getiren Kaya, “Bu bölgedeki her türlü rant projesine karşı bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi haykırıyoruz. Myrleia’dan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından ‘Myrleia insanlığın ortak mirasıdır’, ‘Myrleia müze yapılsın’ şeklinde pankart açan grup sloganlar attı. Daha sonra Mudanya Halk Meclisi üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: iha