Senelerdir şehrimizin ne kaldırım yapımları, ne asfalt yapımı ne de tamir işleri bir türlü bitirilemedi. Çünkü senelerdir bir türlü alt yapı çalışmaları yol genişletmeleri bitmiyor ki. Bütün bunlar, acaba zamanında bilinçsizce ve geleceği düşünülmeden yapılan organizasyon eksikliğinden mi ortaya çıkıyor. Yazık değil mi, bütün bunlar, israfın kanatları altında yok olup gidiyorlar.

         Şehrimizde düzenli ve seri numaralama sistemi de yok. Bilhassa yeni açılan cadde ve sokakların isimlerini ve numaralarını gösteren tabelaları yok. Eski ve yeni açılan sokakların köşe başlarındaki evlerin duvarlarında ya numara yok ya da silinmiş. Ve hatta mahalle başlangıçlarındaki isim levhaları da yok.

         Çoğu evlerin kapı numaraları olmadığı gibi yakın tarihlerde yapılan apartmanlarında dış kapı numaraları yok. Siz isterseniz P.T.T. dağıtıcılarıyla bir toplantı yapınız ve sıkıntılarını dinleyiniz. Bakarsınız sizin posta kutunuzda da başka numaraların mektupları dizili, onlarda haklı, kimi suçlayasın. Çoğu sokakların numarası da yok.

         Siz de Demirkent belediyesinin sokak ve caddelerinden geçmişsinizdir, insan gıpta ediyor. Her köşe başında bir sokak direği ve üzerindeki tabelada mahallenin ismi sokağın numarası yazılı, göze ne kadar çok hitap ediyor, size yardımcı oluyor. Adres aramada yabancılık çekmezsiniz. Ama biz bilmediğimiz bir sokak numarasını bulmak için muhtara, en yakın bakkala gidiyoruz veya bir geçene soruyoruz. Çünkü ya hiç yazılmamış ya da köşe duvarlardaki silinmeye yüz tutmuş sokak numaralarından bulmaya çalışıyoruz.

         Kilitli parke taşlarından yapılan bazı ara caddelerimiz var. Altına serilen kum tabakası iyice bastırılmadan, silindirmeden yapılmış olmalı ki, çukurluklar yükseltiler, hatta söküntüler bulunmaktadır. İnşallah bütün bu olumsuzlukların yakın bir zamanda bitmesi temennisiyle.

         Büyük şehirlere gittiğinizde otonuzla veya yaya giderken böyle adres bulmada zorluk çekmezsiniz. Çünkü her köşe başlarında ve kavşaklardaki levhalarında sokak ve cadde isimleri ve numaraları yazılı yön işaretleri var. Ben de böyle bir şehir istiyorum. 

         Daha evvel dile getirdiğim caddeler üzerindeki kaldırımlar üzerlerine konulmuş eskimiş ve köşelerinden ayrılmış büyük ilan panoları var. Ayrılmış köşeleri birilerinin canını çok acıtmış olacak ki, köşelerine sünger yastıkçıklar bağlamışlar. Bu ilan panoları yenilenerek duvarlar üzerine konulması veya caddeler üzerindeki orta refüjleri üzerinde hareketli ilan panoları yapılması şehrimize güzel bir görsellik kazandıracağı kanısındayım.