7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili genel seçimiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Kuşkusuz, seçimin ilk aşaması olan aday belirleme işi, kamuoyunun en fazla merak ettiği olaydı.

Hangi siyasi partinin Milletvekili adayı kim olacaktı?..
Türkiye ölçüsünde 41 İl 45 Seçim bölgesinde, önseçim yapma kararı alan CHP’ de, pazar günü hakim gözetiminde önseçim yapıldı. Böylece CHP’ nin milletvekili adaylarının büyük bir kısmı belirlenmiş oldu.

Partinin kayıtlı üyelerinin oy kullandığı önseçimin yapıldığı İllerden biride Erzincandı.
Ve yapılan seçimde CHP birinci sıra adayı Erdoğan Özyalçın: 1.340 oy, ikinci sıra adayı ise Yalçın Tanrıverdi: 1.286 oy aldı. Bilindiği gibi, Erzincan’ da CHP’ den 6 aday adayı vardı. Bu adaylar: Dr. Muharrem Işık: 1.128, Metin Çanakçı: 419, Yalçın Tanrıverdi;1286 Yaşar Kaya ;553 Ayhan Doğan ;849 ve Erdoğan Özyalçın ;1340 oy aldılar. Bu durumda CHP Erzincan Milletvekili Dr.Muharrem Işık bu kez aday seçilememiş oldu.

AKP, MHP ve diğer siyasi partilerin Erzincan milletvekili adaylarının belirlenmesi ön seçimle değil yasadaki diğer usullerle belirleneceğinden henüz kesinleşmedi:

Hatırlanacağı gibi AKP den aday adaylığı için 13 başvuru olmuştu:
Taha Erol Durmaz,
Selçuk Polat,
Kübra Nazır Kağan
Gıyaseddin Kıran
Ahmet Korkmaz
Burcu Tatoğlu
Süleyman Karaman
Enis Başakın
Burhan Çakır
Aydın Alptekin
Oğuzhan Aydın
Sabahattin Karakelle
Hüseyin Hıra MHP’ nin Erzincan Milletvekili aday adayları 4.dü ve Ümit Özker ,Ahmet Kaya ,Hakan Çamurcu Mutlu Özerdi.MHP önseçim yapmadığından kesin adayları belli olmadı.


Yüksek Seçim Kurulunca düzenlenen seçim takvimine göre değişik usullerle belirlenecek adayların adları, siyasi partilerin genel merkezlerince 7.Nisanda yüksek seçim kuruluna bildirileceğinden .Ancak o tarihten adayların adları ortaya çıkacaktır.Lakin verilen listelerin yüksek seçim kurulu tarafından incelenmesi itirazlar olursa, görülüşülüp karara bağlanması aşamasından sonra geçici aday listeleri ,seçim kurulları tarafından radyo,tv,resmi gazetede ile 15 Nisanda ilan edilecek, son aşama ise, 24.nisan 2015 Cuma günü siyasi partilerin seçim çevreleri itibari ile milletvekili kesin aday listelerinin, ve bağımsız adayların ilanı olacak.