Hayat istemesek de zaman zaman önümüze çıkmaz sokaklar sunar. Ve ne yaparsak yapalım kurtulamayacağımızı düşünürüz bu durumdan... 
              Çıkışı merakla beklediğimiz, sonuca ulaşmak istediğimiz bir anda öyle bir yorgunluk çöker ki yüreğimize, bir enerji arar dururuz. İçinde bulunduğumuz şartlar öyle sıkıntılıdır ki gülümsemelerimizin arayışına koyuluruz. Fakat nafile, yoktur! Portremiz neşeli hallerimizi yansıtsın diye çabalar dururuz. Böyle vakitlerde hayaller alemi ve dualar yetişir imdadımıza. Sanki uçsuz bucaksız bir başak tarlasındayızdır. O tarlada kaybolmak, güneşle başakların sarısını buluşturmak bir nebze olsun teskin eder solgun yüreğimizi.Ufak da olsa bir huzur verir.Orada çıkmaz sokaklar kesinlikle yoktur. Çünkü nasıl olması gerektiğini kendimiz belirleriz. Başakların yağmura özlemi gibi tebessümlere özlem duyarız,  işte tam da bu sırada içten bir yakarış yön verir yolculuğumuza. Rabbimiz duyar sesimizi. Bulutlarla bir ümit yollar. Yağan her tane ayrı bir tebessüm, ayrı bir mutluluk olur. Başakların yağmurla canlanması gibi bir canlılık gelir üzerimize. 
             Bisiklete binen çocukların cıvıltısı gelir az ötelerden. O bile bir sebeptir asık suratları yumuşatmaya. Ellerimiz, uğur böcekleriyle süslenir. Getirdikleri uğuru bırakıp tekrar uçup giderler başka diyarlara. Sevmenin, sevilmenin ne kadar kıymetli olduğu o zaman aklımıza gelir. Yağmur hızlandıkça mutluluktan dört köşe olur başaklar. Küçücük bir iyilik bile nasıl boşa gitmiyorsa her damla da bir sebeptir başakları yaşatmaya. 
             Bir ağacın dalları ara sıra çatırdar. Çocuğunu sevindirmek isteyen baba bir salıncak yapmıştır ve çocuğunun kahkahalarını yudumlar. Çocuğun kucağı o kadar sevinçle dolar ki, taşıyamaz. 
             Bir kelebek ömrünün ilk gününü yaşar. Kozasından sıyrılıp yeniden solumaya başladığı hayatında rengarenk çiçeklerle şenlenir. Ara sıra onunda gözü bisiklet süren çocuklara ilişir. Sonra sonsuza doğru kanat çırpmaya devam eder. Bilmez ki bu son günüdür ya da bilir ama hiç vazgeçmez ümit etmekten. Yaşar işte doyasıya... Çıkmaz sokaklar birden açılıverir, ne güzellik varsa yaşamaktan yana hepsi tebessümleriyle yeniden boy gösterir. Bu maceranın sonunda dileğim öyle hayalleriniz olsun ki taşıyamayacağınız kadar mutluluklar baş ucunuzda her daim hazır ve en yakın arkadaşınız olsun.