Her mevsim hatta her ay farklı çiçek açar. Kişilerin doğum ayında açan çiçekler ise karakter bakımından ipuçları verebilir.
İşte aylara göre açan çiçekler ve karakter yansımaları;

OCAK – KARANFİL
Soğuğun hakim olduğu Ocak ayında renkli duruşu işe karanfiller, aşkı, cazibeyi ve üstünlüğü sembolize eder. Karakter olarak bu ayda doğan kişiler cömert, ayakları sağlam basan ve ailelerine düşkün insanlar olabilirler.

ŞUBAT – MENEKŞE
Alçakgönüllüğün ve masumiyetin sembolü olarak gösterilen menekşe, karakter olarak  iç dünyalarına dönük ve biraz hayalperest inşaları sembolize eder.

MART - NERGİS
Galler'de "Eğer sezonun ilk nergisine denk gelinirse 12 ay boyunca şans seninle olur" denir. Farklı kültürlerde farklı anlamlar taşıyan nergisler, kişilerde huzuru ve mutluluğu sembolize eder.

NİSAN – PAPATYA
Karakter olarak mutlu ve şanslı insanları temsil eden papatya saflığın ve mahremiyetin sembolü olarak tanımlanır.

MAYIS - İNCİ ÇİÇEĞİ
Tevazu ve tatlılığı temsil eden inci çiçeği aynı zamanda oldukça zehirli. İnci çiçeği açtığında mutluluk geri döner denir. Karakter olarak çok pratik ve zor durumlara karşı güçlü durabilen insanları temsil eder.Çiçek_1280x844

HAZİRAN – GÜL
Güller rengine göre farklı anlamlar taşıyabilir.  Romantikliğin, aşkın, tutkunun sembolü olan güller ayrıca sıradışı olanı temsil eder.

TEMMUZ – DELFİNYUM
Potansiyeli ve iyi şeyleri temsil eden delfinyumlar, açıklık ve pozitifliği temsil eder. Karakter olarak eğlenceli, cazibeli ve mizah anlayışı yüksek insanları sembolize eder.

AĞUSTOS – GLAYÖL
Gücü ve bütünlüğü sembolize eden çiçek, Yunan savaşçıları tarafından yaralanma ve ölümden korumak amacıyla kullanılıyordu.  Karakter olarak entellektüel ve başarılı insanları temsil eder.

“Günahta ve sevapta herkes aynı  sorumluluğa tabidir” “Günahta ve sevapta herkes aynı  sorumluluğa tabidir”

EYLÜL - ATER ÇİÇEĞİ (YILDIZPATI)
Karakter olarak mükemmeliyetçi insanları temsil eder.

EKİM - AYNISAFA ÇİÇEĞİ
Enfeksiyonları önlemek ve iyileştirmek için kullanılan aynısafa çiçeği, ekim ayında doğan insanlar için sıcak kanlı ve dost canlılığı sembolize eder.

KASIM - KRİZANTEM (KASIMPATI)
Karakter olarak dürüst, nazik ve şefkatli insanları sembolize eder.

ARALIK – ÇOBANPÜSKÜLÜ
Savunma ve korumayı temsil eden çobanpüskülü zehirli yemişleri ile kendisini korur. Karakter olarak kişiler bir şeye karşı yapılan eleştirilere karşı rahatsız olabilir. Kendini koruma altına alabilir.
 

Editör: Sena ERDOĞAN