Fuarlar, serbest ticaret dünyasının en önemli pazarlama ve tanıtım ortamlarından  biridir.Günümüzde ekonomisini geliştirmek isteyen illerimiz fuarcılığa çok önem vermektedirler.

Fuarlar, sektörlerin gelişimıne katkı sağladığı gibi yeniliklerin görülmesine,  takip edilmesine de fırsat yaratmış olur. Özellikle yatırm yapacak ve işlerini geliştirmek isteyenlere; ileriye dönük adımlar için bir öngörüye sahip olmaları konusunda örnekler sunar ve önlerinde  yeni ufukların  açılmasını sağlar.  En önemlesi de; üretici ile tüketici arasında   bir köprü görevi görür.

Günümüzde  sadece kaliteli mal üretip pazara sürmek, satış yapabilmek için yeterli değildir. Önemli olan doğru yerde, doğru zamanda ve doğru bir organizasyonla tüketicilerele bir araya gelmektir. Bunun sağlanmasında da  fuar organizasyonları çok önemli yer tutmaktadır.  Fuarlar aynı zamanda farklı ürünleri hatta farklı kültürleri de buluşturarak illerin  tanıtımı açısından da  çok büyük önem taşımaktadır.

İlimizde de furar açıldığını duyunca Öğretmen Arkadaşım Yaşar Mete Bey ile neler var diye merak edip gezmeye gittik. Bir parçası bir yerde, diğer parçası başka yerde olsa da  gezip gördük. Alış veriş de yaptık.

Çok küçük de olsa şehrimize bir canlılık getirmiş, Çok az il katılmış olsa da katılan illerin kendi yörelerine has ürünlerini ilimize getirmeleri ilimiz için bir yenilik, bir  güzellik olmuş. O yörenlerin ürünlerini tatma fırsatı veren bir zenginlik olmuş. Sevindirici. Çünkü ilimiz ekenomisine katkı sağlayan bir organizasyon  olmuş.

 Ben bunları anlatınca; Yaşar Bey: "Kardeşim! Rahmetli Nedim Muratoğlu Başkanımız; bu günkü Atatürk Parkı'nın ve Belediye Binası'nın olduğu tüm alanı DOĞU ANADOLU FUAR ALANI olarak   ayırmış ve tesçil ettirmişti.   Ne yazık ki sonradan gelen Belediye Başkanlarımız bunu değerlendiremediler. Bu günkü hal de zaten ortada.

Gerçekten de  o alanın; tüm DOĞU ANADOLU' ya hitap edecek şekilde fuar alanı olarak hazırlandığını  ve  tüm DOĞU ANADOLU illerinin ürettikleri ürünleri, yöresel  ürünlerini, kültürel etkinliklerini, bu alanda sergilediklerini düşününce; ilimiz için ne buyuk bir yenilik, ne kadar güzel bir canlılık ve çok iyi bir  ekonomik katkı  olurdu diye insan hayıflanıyor. 

İnşallah gelecekte; Nedim Muratoğlu'nun (kendisini rahmetle anıyorum) bu hayalini gerçekleştirecek bir Belediye Başkanımız olur.