VALİ BEY ERZİNCAN’I ANLATTI
Vali Abdurrahman Akdemir Birlik Vakfı’nın konuğu olarak şehrin Ekonomiden sanayisine, eğitimden, sağlık, spor ve kültür- turizm gibi birçok alana yapılan faaliyetlerden bahsetti. Kentin önceliklerini ve merak edilenleri kendi görüş perspektifinden değerlendirdi.
Şehir Vali Bey’den ne bekliyor, Vali Bey kenti nasıl değerlendiriyor sorularına cevaplar arandı.
Vali Bey pozitifti, samimi ve rahat davranarak varsa eksiklerimiz eleştirebilirsiniz duymak istiyorum dedi.
Şu var ki bu tür çizgi üstü  etkinliklerde belki yetersiz sayıda yapıldığı için görüş bildirme biçimlerinde bazen nezaket kurallarını aşabiliyoruz. En azından ileriki zamanlarda daha nezih biçimli soru - cevap  çerçevesinde bu tip etkinliklerin düzenlenmesini diliyoruz.   
ÇADIRCI HAMAMI
Uzun zamandır il özel idaresi tarafından kamulaştırılmaya çalışılan Çadırcı Hamamı’nın restorasyonunun yapılacağını Vali Bey Birlik Vakfı’nın etkinliğinde dile getirdi.  
Burası birçok zaman yanından geçip gittiğimiz göz önünde bir eser.
Tarihe sahip çıkılması sevindirici, fakat restorasyonda hatalar yapıldığını görmek üzücü.
Denizliye atanan Vali Sayın Abdulkadir Demir, gerek Altıntepe, gerek vilayet binası gerekse Taşçı Hamamı’nda yapılan çalışmalarla yakından ilgilenmiş fakat ona rağmen Taşçı Hamamı’nın restorasyonunda ki yanlışlıklar önlenememişti. Bu yanlışları fotoğraflayarak “Taşçı Hamamına Ölümcül Darbe” diye yazdığım bir yazı ilgili firmayla münakaşaya sebep olmuştu.
Vali Sayın Abdurrahman Akdemir kentin tarihi zenginliğine önem veriyor. Fakat restorasyon demek sıkıntı demek. Anadolu’da restorasyon daha da bir sıkıntı.
Çadırcı Hamamı’nın restorasyonun da işi alacak firmanın yeterlilikleri muhakkak göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyoruz.
70 HANEYE İCRA
Üzümlü Çiftçi Koruma Derneği, Geyikli Mahallesi’nde ikamet eden yaklaşık 70 haneyi kırtıl (otlatma) parasını ödeyemedikleri için icraya vermiş. 21 Ekimde ise jandarma eşliğinde Ali Çavuş’un koyunlarının alındığını ifade ediyor Muhtar Halil Can. Hafta sonu olduğu için ilçe tarımı arayamadım. Tarım il müdürlüğünden arkadaşlarımla görüştüm yasal olduğunu söylediler.
Mevzuat bir yana bazı şeyleri mahalli ölçekte ele alamaz mıyız?
Bu insanlar tembel değil çalışan, üreten insanlar, desteklenmeleri gerekmiyor mu?
Erzincan’ın kalkınma önceliği sıralandığında tarım ve hayvancılığa öncelikli sektör olarak yer veriliyor.
Kentin en önemli ekonomik dinamiği tarımın bir kolu olan hayvancılık olduğuna göre farklı bir çözüm yolu bulunamaz mıydı? Bu insanları modern hayvancılığa yönlendirerek farklı projeler üretmemiz gerekirken faturayı kesip ve jandarmayla karşı karşıya getirmek…
ERZİNCAN’DA TAVUKÇULUK
Geçtiğimiz hafta tavukçuluk sektöründe ve uzun yılları alan büyük çabalar sonucunda Erzincan ve bölge adına çok önemli bir hizmet gerçekleşti.
19 Ekim 2013 Tarihli Doğu Gazetesi’nde Gazeteci Yazar Şefik Aras “Erzincan’a Büyük Yatırım Önemli Hizmet” başlıklı açıklayıcı bir makale yazdı. Konuya ilgi duyanlar bu makaleyi okuyabilir.