3 kategoride 1 hafta süresince belirlenen rotalarda puan toplayan yamaç paraşütü sporcuları, elde ettikleri puanlar ile dereceye girebilmenin heyecanını yaşadı.
Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen Dünya Yamaç Paraşütü Final Şampiyonası sona erdi. Erzincan'da düzenlenen şampiyonaya 42 ülkeden toplam 127 sporcu katılarak Erzincan semalarını paraşütleri ile renklendirdi. Erzincan'a 13 kilometre uzaklıta bulunan Çakırman mevkisinde 2 bin 30 rakımlı Keşiş dağlarının eteklerinde düzenlenen şampiyonada bir hafta süresince havalanan ve yaklaşık 180 kilometrelik bir alanda belirlenen rotada puan toplayan sporcular, şampiyonayı tamamlamanın mutluluğu yaşadı.
Erzincan Belediye Sarayı önünde düzenlenen kupa törenine Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bazı kurum müdürleri ve sporcular katıldı. Kupa töreninde konuşan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan'ın çok önemli bir organizasyona ev sahipliğini yaptığı, Erzincan'ın doğa sporlarının başkenti olması yönünde önemli adımların yıllar öncesinde atılmaya başladığının ve bununda meyvelerinin alınıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Şampiyonayı kazasız bir şekilde birçok etkinlik ile tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Çakır, "Erzincan bu organizasyonu başarı ile tamamlamıştır" dedi.
Merhum Vali Reecep Yazcıoğlu önderliğinde Erzincan'da başlayan doğa sporlarının bir çok branşının kentte yapıldığını vurgulayan Vali Abdurrahman Akdemir, "Erzincan olarak bir dünya şampyonasına ev sahipliği yapmanın ve bu şampiyonayı kazasız, belasız tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bu heyecanı birlikte yaşıyoruz ama bunun arkasında geçmişte çok değerli büyük insanların büyük emeği var. Bunlardan bir tanesi Merhum Vaiimiz Recep Yazcıoğlu'dur. Yamaç paraşütü sporunun Erzincan'da bu konuma gelmesi onun katkılarıyla olmuştur. Erzincan bu kültüre sahip çıkmış ve önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmıştır. Bundan sonrada bu tarz yarışmalara yine ev sahipliği yapacaktır. Erzincan bir marka şehir olma yolunda ilerliyor ve doğa sporlarıyla da marka şehir olması için çalışmaktadır." şeklinde açıklamada bulundu.
3 ayrı kategoride dereceye giren sporculara kupaları Vali Akdemir ve Belediye Başkanı Çakır tarafından verildi.
Genel Klasman Bayanlarda dereceye giren sporcular; birinci
Rusya'dan Daria Krasnova, ikinci Çek Cumhuruiyetinden Lenand Kuhnova, üçüncülüğünü Almanya'dan Yuvane Date oldu. Genel Klasman Erkeklerde, birinci Almanya'dan Manuel Nübel, ikinci Fransa'dan Julien Vatzin ve üçüncülüğü Avusturalya'dan Alexsander Schalber oldu. Takımlar kategorisinde; birinci Ozone, ikinci ABAC ve üçüncülüğü Woody Valkey takımı elde etti. 
Editör: Doğu Gazetesi