Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği (BALKAN-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yakar ve yönetim kurulu üyeleri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot’u ziyaret etti. Ziyarete Yakar’ın yanı sıra, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tarık Altıerler, Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Mustafa, Mali ve Ekonomik İşler Platform Üyesi Kazım Yavuz, Gençlik Platformu Başkanı Gafur Hoxha da katıldı.

BALKAN-DER’in yaklaşık 2 yıl önce kurulduğunu, amacının ise Balkan ülkelerinden gelen ve Trakya Üniversitesi’nde eğitim ve öğrenim gören öğrencilere yardım etmek olduğunu vurgulayan Kenan Yakar, bu kapsamda da “Bir Vatanım da Türkiye Projesi”ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca kabul edilen projenin, Trakya Üniversitesi’nde eğitim almaya hak kazanmış Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin, Türkiye’ye uyum sağlamasına yardımcı olmayı amaçladığını ifade eden Yakar, “Proje kapsamında her ay 50 Balkanlı öğrenciyi ülkemizin değişik illerini ziyaret ettiriyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Kenan Yakar, bazı dernek üyelerinin çocuklarının liseyi Türkiye’de okuduğu için Türkiye burslarından yararlanamadığı gibi okumak istedikleri fakültelerin bölümlerine de gidemediklerini söyledi.

Bu durumun özellikle Batı Trakya’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlarda hayal kırıklığına neden olduğunu ifade eden Yakar, “Bu sorun mutlaka çözülmeli. Çünkü puanları tutmasına rağmen devlet üniversitelerindeki istedikleri bölüme gidemeyen öğrenciler ile aileleri hayal kırıklığı yaşıyor. Bu tepkileri ortadan kaldırmak için sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu sorunun çözümü için sizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, sorunların çözümü için çaba göstereceğini kaydetti.

Kaynak: iha