Edirne’de Tatlı Konağı adıyla Hayrabolu tatlısı satan tatlıcının temizliği ve dekoru, üniversite öğrencilerinin tez konularına kadar uzandı.

Yanında çalışanları ile dükkanında temizliği bir sorumluluk haline getiren Tatlı Konağı’nın sahibi Hakkı Urgancı, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından dükkanın temizliği ve dekoru ile tez konusu oldu.

İçinde yüksek enerji barındıran malzemesiyle Edirne’ye gelen misafirlerin gözdesi haline gelen Hayrabolu tatlısı, sunumu ile de dikkat çekiyor. İçerisinde yumurta, irmik, peynir ve şeker barındıran bu eşsiz lezzet, soğuk kış günlerinde yemeklerden sonra Edirne’ye yolu düşenlerin vazgeçilmezi haline geldi. Mevsime göre sunumlar gerçekleştiren Urgancı, Hayrabolu tatlısı üzerine kış aylarında tahin ve tatlının üzerine konulan kaymakla sunumunu yaparken, sıcak yaz günlerinde ise tatlının sunumunu dondurma ile gerçekleştiriyordu. Yiyenlerin tekrar tekrar yediği tatlının satıldığı tatlıcı dükkanı da temizliği ve hijyeni ile misafirlerini oldukça etkiliyor. Edirne’ye yaklaşık bir yıl önce açılan Tatlı Konağı kısa zamanda Edirnelilerin ve turistlerin vazgeçilmezi haline geldi.

Kaynak: iha