Sabancı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında uyguladığı Hibe Programı’nın ikinci yılında da Ortak Program illerindeki sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği verecek.

Sabancı Vakfı Hibe Programı’na toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik proje hazırlayan pilot illerdeki sivil toplum kuruluşları başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda, Edirne’deki sivil toplum kuruluşları da Hibe Programı'na başvuru yapmaya davet ediliyor. Sabancı Vakfı Hibe Programı’na; bağımsız denetime açık hesap sistemine sahip, proje başına en az 15 bin TL, en fazla 35 bin TL hibe talep eden, proje süresi en az 6 ay ve en fazla 12 ay olan ve tüzüğünde kadına yönelik faaliyet gerçekleştirdiği yazılı olan STK’lar başvurabilecek. 20 Aralık 2013 ve 3 Mart 2014 tarihleri arasındaki başvuru süreci hakkında bilgi sahibi olmak ve başvuru formlarına ulaşmak isteyenler www.bmopkadinhaklari.org sitesini ziyaret edebilecek.

Sabancı Vakfı’nın finansal desteğiyle 2013 Eylül ayında uygulanmaya başlanan Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UNWOMEN) ve Sabancı Üniversitesi uygulayıcılığı; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütülüyor. BMOP kapsamında Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan 2014 yılında Edirne’nin yanı sıra Aydın, Çanakkale, Erzincan, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli ve Ordu’daki sivil toplum kuruluşları da yararlanabilecek. Hibe Programı’ndan 2013 yılında 8 ilden toplam 9 proje hibe almaya hak kazanmıştı ve bu projeler halen yürütülmekte.

Kaynak: iha