Eğitimler iki grup halinde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti. İki oturum şeklinde gerçekleşen eğitimde ilk olarak Sosyal Çalışmacı Dicle Akdemir; “Aile Eğitimi ve İletişimi - Aile Hukuku ve Ailede Yaşam Becerileri Modüllerini işlerken Hemşire Birsel Erden tarafından Ailede Sağlık ve İlkyardım Modülü katılımcılara anlatıldı.
 Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Muhammer Doğam, günümüz de boşanma sayılarının fazlalığına dikkat çekerek ; “ Bu istatistiklerin böylesine kabarık olmasının temel sebeplerinden biri biliyoruz ki eğitim eksikliğidir. Bakanlığımızın projeleri doğrultusunda İl Müdürlüğü olarak bizlerde bu gidişata bir son vermek yada hiç olmazsa asgari seviyeye indirmek için gayret göstermekteyiz. Çünkü aile toplumumuzun temel taşıdır. Öyle ki huzursuz bir aile çevresine fayda sağlayamadığı gibi rahatsızlık vermekten öteye geçemeyecektir. Bu eğitimlerle sağlam, güçlü, işlevsel ve uyumlu aile birlikteliğini sağlayarak aile huzurunun ve refahının geliştirilmesinde, haklarını bilen bilinçli ailelerin oluşturulmasında katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Buna da ilk olarak kendi mesai arkadaşlarımızdan başlamak istedik. Sizlerde öncelikle burada öğreneceklerinizi kendi ailenizde tatbik edip bu süreçte çevrenizde ki iletişim kopukluğu ve huzursuzluk yaşayan aileleri Sosyal Hizmet Merkezimize yönlendirerek eğitim zincirimizin bir parçası olarak katkı sağlamalısınız.” dedi.
Ardından kürsüye çıkan Dicle Akdemir,aile bütçesinin kontrolünden sağlıklı iletişim kurabilmenin yollarına ve çocukların yetiştirilmesinde dikkat edilmesi hususlara değinerek teferruatlı bir modül işledi. Akabinde Hemşire Birsel Erden günlük hayatta karşılaşılabilecek kazalar ve uygulanması gereken ilkyardım bilgilerine değindi.
            Anılan programların ilkinin kapanış konuşmasını kapanış konuşmasını İl Müdür Yardımcısı Alaettin Aslan, ikinci programın kapanış konuşmasını ise İl Müdür Yardımcısı Galip Sökmen yaparak, bu eğitimlerin il geneline yayılacağını ve tüm katılmak isteyenlere ulaşılıp sağlıklı ailelerin varlığı için hayati önem taşıyan bu bilgilerin iletileceğini söylediler. 
Editör: Doğu Gazetesi