Eğitim gören çocukların okullarını daha çok sevmeleri için yola çıkan öğretmenler “ Amacımız bir belde okulunu daha ilgi çekici ve güzel hale getirmek için böyle bir yola girdik. Boş anlarımızda tüm öğretmenlerimiz öğrencilerinde katılımı ile duvarlarda boya yapıyoruz” dedi.
            Kente 30 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin kişinin yaşadığı Çağlayan Beldesinde bulunan ilkokulda öğretmen ve öğrenciler değişik bir çalışmaya imza attı. Pınar Hatipoğulları isimli öğretmenin önerisi sonucu, okulda bulunan tüm öğretmenlerinde katılımı ile okul binası ve okulun bahçe duvarları yağlıboya çizgi film kahramanları ve karikatürler ile donatıldı. 10 derslikli 115 öğrencinin eğitim gördüğü 10 öğretmen ve 4 personeli bulunan Çağlayan İlkokulunda duvarlara yapılan karikatürler vatandaşlarında takdirini topladı. Öğretmenler ve öğrenciler önce çizimi yapılan alan üzerinde yağlıboya ile karikatürleri boyuyorlar. Geçen yıl başlanılan karikatür resimlere bu yılda devam edilirken, okulun dış cephesi olmak üzere, okul duvarlarına şimdiye kadar 50 karikatür resim yapıldı. Rengarenk bir görünümüne kavuşan okul öğrencilerinde ilgisini çekerken, aynı çalışmanın sınıflarda da yapılacağı ifade edildi.
Çağlayan İlkokulu öğretmenlerinden Pınar Hatipoğulları çocukların ve velilerin ilgisini çekmesi açısından böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek “ Tüm öğretmenlerimiz, personelimiz öğrencilerimiz hep birlikte bu etkinliği gerçekleştirdik. Amacımız okulumuzu ilgi çekici ve güzel hale getirmekti. Böyle başladık böyle devam ediyor” dedi. Sınıf öğretmeni Türkay Baykal Güneş ise okul duvarları donuk duruyordu. Pınar arkadaşımız böyle bir fikir sundu. Bizde hep birlikte yapabileceğimizi düşündük. Başladık önce okulumuzun duvarını yaptık, daha sonra dış duvarı yaptık. Sınıflarımızın içinde diye yapacağız. Hep birlikte kolektif olarak çalışıyoruz” dedi. Çocukların serbest etkinlikler saatinde farklı bir uygulama yaptıkları için daha hevesli olduklarını vurgulayan sınıf öğretmeni Canan Köse Küçük “Günlük her öğretmenimiz en az bir saatini öğrencileri ile birlikte ayırarak bu çalışmayı yaptık halende devam ediyor” diye konuştu.
            Okul Aile Birliği ve öğretmenlerin katkısı ile alınan boyalarla duvarları boyayan öğrenciler ise öğretmenleri ile beraber etkinliğe katıldıklarını belirterek “ Bu şekilde okulumuz daha güzel bir görünüme kavuştu. Çok beğendik” dediler.  
Editör: Doğu Gazetesi