Bursa Erzincanlılar Derneği Başkanı Gürsel Arslan’ın bizzat getirdiği malzemeler Okul Müdürü Taner Özdemir’e teslim edildi. Malzemelerin teslimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Çayırlı Cennetpınar Köyü İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Taner Özdemir yaptığı konuşmada Bursa’dan uzanan bu eli çok sıcak ve çok anlamlı bulduklarını söylerken Bursa Erzincanlılar Derneğinin tüm üyelerine, dernek başkanı Gürsel Arslan nezdinde çok teşekkür ettiklerini söyledi.
Bursa Erzincanlılar Derneği Başkanı Gürsel Arslan ise; Bursa Erzincanlılar Derneği olarak başlattıkları “Geleceğimizin Kültür Birikimine Destek Projesi” çerçevesinde öncelikli olarak Erzincanlı şair ve yazarların kitaplarını elde ettiklerini bu kitapların üzerine “O bir Erzincanlı, o sizden biri” damgası vurduklarını ve Erzincan’ın çeşitli okullarına gönderdiklerini söyledi. Şu an diğer kitaplarla birlikte ellerinde yaklaşık üç bin civarında kitap bulunduğunu bununda peyderpey çeşitli okullara gönderileceğini söyleyen Arslan, amaçlarının doğup büyüdükleri bu topraklarda bir kültür atağı başlatmak ve kültür mirası bırakmak olduğunu da vurguladı.
Tören sonrasında kendisi de aslen Cennetpınar Köyünden olan ve ilkokulu bu köyde bitiren Eğitimci Yazar Hamdi Ülker’in de katılımı ile çocuklarla sohbet edilip hatıra fotoğrafları çektirildi.  
Editör: Doğu Gazetesi