Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca desteklenen ‘Türkiye Fati İle Birlikte Yürüyor' etkinliği kapsamında Erzincan’da bir yürüyüş yapıldı.
            Ordu Caddesi üzerinde bulunan Saat Kulesi önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanına kadar devam yürüyüşe çok sayıda dernek temsilcisi, engelli vatandaş ve öğrenci katıldı. Vali Vekili Mehmet Kurt ve diğer katılımcılar yürüyüş süresince bir engelli çocuğun tekerlekli sandalyesini iterek onlarla birlikte yürüyüşü sürdürdü.
            Cumhuriyet Meydanında açıklama yapan Türkiye Beyazay Derneği Erzincan Şube Yöneticisi Yusuf Özarslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak amacıyla ‘Fati ile birlikte yürüyoruz' isimli bir kampanya başlattıklarını söyledi. Özarslan yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “Ülke genelinde yüzde 5'lik bir değişim hedefi ile yola çıkılan bu kampanya kapsamında Türkiye'nin demokratik yapısını yansıtan İstanbul'un Başakşehir, Esenler ve Üsküdar ilçeleri pilot ilçeler olarak seçilmiştir. 9 Şubat-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında 3 pilot ilçede 51 kurumda 5 bin öğrencinin katılımıyla uygulamalı eğitim, tiyatro, yarışmalar AVM, etkinlikleri, Fati ile buluşma saatleri ve materyal dağıtımı ile ilgili etkinlikler gerçekleştirdik ve toplam 4 bin 777 adet eğitici materyal dağıttık. Kampanyamızla ilgili ulusal kanallarda 16 saat program yaptık. Bunun yanında web sayfamız ve sosyal medya üzerinden 160 bin kişiye ulaştık. Katkılarınızla gerçekleştirdiğimiz ‘Türkiye engellerle yaşama kültürünü artırmak için Fati ile yürüyor' isimli yürüyüş etkinliğiyle de ülke genelindeki faaliyetlerimize başlamış bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.  
Editör: Doğu Gazetesi