Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Çelik; “ Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerine Şubat ayında yaklaşık 40 Yüksek Lisans Öğrencisi alacağız.
Adayların yalnız bunlara müracaat edebilmeleri için ALES’ ten en az 55 almaları gerekiyor. Bunun sınavı 17 Kasım’da yapılacaktır. Buna mutlaka her kesin müracaat etmesi gerekiyor. Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alırken pek lisanslarına bakmayacağız. Bu bölümlere birçok mühendislik başvurabilir. Yüksek Lisans Programı almamızın sebebi Üniversite Sanayi İş Birliği ile Mühendislik Fakültesi biraz ön plandadır.
Biz arkadaşlarla birlikte Erzincan’da yaklaşık 20 fabrika dolaştık. Onların sorunlarını dinledik neler yapabileceğimizi araştırdık. Proje verebilmemiz için Yüksek Lisans öğrencilerimizin olması gerekiyor. Bu arkadaşları aldıktan sonra bunlarla birlikte fabrikada ki arkadaşlara yönelik projeler vereceğiz. Şuanda üniversite sanayi iş birliği çerçevesinde bazı fabrikalarla ilişkilerimiz devam ediyor. Bir başka konu ise birinci sınıflarda Makine ve Elektrik Mühendisliğinde Mühendislik iş dersleri var. Bu derslere piyasadan konularında uzman mühendisleri çağıracağız. Kendileri burada yarım saat bir saat e kadar isterlerse öğrencilere alanlarıyla ilgili bilgili verecekler. Böylece Üniversite Sanayi iş birliğini devam ettireceğiz. Üç bölümde şuan 600 öğrenciyle eğitime devam ediyoruz. Yeni binamız seneye büyük ihtimalle faaliyete geçecek. Bu binada laboratuar ve dersliklerimiz daha oturmuş olacak. Bir başka problemimizde yeni eleman bulamamaktır. Özellikle Erzincan’da kalanlardan etraflarında bulunan doktorasını bitirmiş her türlü branşta bize eleman göndersinler. Biz onlara kadro verelim. Kendi memleketlerinde birlikte hizmet verelim” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi