Koordinatörlüğünü Romanya’nın PiatraNeamt eyaleti ColegiulNational ‘’GheorgheAsachi’’ okulunun yürüttüğü ve Mustafa Doğan Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu proje, gençlerin sorunlarını güvenli bir ortamda ele almalarını, açıklamalarını ve çözmek için  stratejiler geliştirmeleri için onlara fırsatlar tanımayı amaçlamaktadır.
Mustafa Doğan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Burcu Yoğurtcu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada projeninhedefine ulaşması için yapacaklarını şöyle açıkladı;
‘’Proje, koordinatör okulu ile birlikte iki taraflı yapılacak çalışmalarda ortak iki ülkenin anadillerinin öğrenilmesi için doğrudan veya online dersler tasarlanıp oluşturulacak ve bunun sonucunda bir Türkçe-Romence-İngilizce iletişim rehberi hazırlanacak, gençlerin sorunlarını belirlemek için koordinatör okulun hazırlayacağı bir anket öğrenciler tarafından yürütülecek ve sonuçları çözüm önerileri bir web sitesinde paylaşılacak, ayrıca okullarımızda gençlik danışma merkezleri,gençlik kulüpleri oluşturulacaktır. Gençler,tartışma forumları oluşturarak online sergiler açılacak, uluslararası sempozyumlar yapılacak ve sonuç olarak tüm çalışmalar bir dergide yayınlanacaktır.
Okul müdürü Sıtkı Küçüktaş konuyla ilgili olarak okulda proje kapsamında çalışmaların öğrenci ve ailelerin bilgilendirilmesiyle başladığını ve ülkemizin, değerlerimizin en iyi şekilde tanıtılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Okul Müdürü Sıtkı Küçüktaş ayrıca okul proje ekibinin en kısa zamanda ilimiz valisi, belediye başkanı ve milli eğitim müdürünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verileceğini söyledi.
Projenin ilk etabında Mustafa Doğan Anadolu Lisesi Proje ekibi mayıs ayı içerisinde Romanya ziyaretinde bulunacak ve çalışmaların ilk bölümü Romanya’da gerçekleştikten sonra 2014 yılında çalışmaların ikinci etabı ilimizde yapılacaktır. 
Editör: Doğu Gazetesi