Bir Spor Salonunu 4 Lise Ortak Kullanıyor
Spor Lisesin de spor salonunun olmayışının yanı sıra Sabahat Hanım Anadolu Lisesi’nin Spor salonunu Milli Eğemenlik Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Erzincan Spor Lisesi ortak olarak kullanıyor. Tek okulda bulunan bir spor salonu ise dört lisenin ihtiyacını karşılayamıyor.
Yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla, spor derslerinin ağırlıklı olarak yapıldığı göz önüne alındığında bu duruma acil bir çözüm getirilmesi gerekiyor. Güzel Sanatlar Lisesi ile Erzincan Spor Lisesi öğrencileri durumdan şikâyetçiler. Spor Lisesi öğrencileri spor salonlarının olmadığından şikâyetçi olurken, Erzincan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ise aynı duruma benzer olan özel atölyelerinin olmamasından dolayı sıkıntı yaşıyorlar. Erzincan Spor Lisesi Avrupa’da ve Türkiye’de birçok spor branşın da başarılar elde ederek kendilerinden söz ettiriyorlar. Ancak Erzincan gibi bir ilde bir Spor Lisesinin spor salonunun olmayışı ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Sporcuların, Badminton, basketbol, hentbol, futbol gibi spor branşlarından aldıkları büyük başarılar takdire şayan olurken, yaklaşan kış ayı öncesinde bu sporcuların nerede antrenman yapacakları ise merak söz konusu oluyor.
Öğrenciler spor’a karşı duydukları ilgiyle bu okula geldiklerini ancak ne yazık ki yeteri kadar spor yapacak bir salonlarının olmadığını belirterek bu duruma bir çözüm getirilmesini istiyorlar.  
Editör: Doğu Gazetesi