CarrefourSA, 2014’den itibaren başta market konsepti, insan kaynakları ve teknolojik altyapı alanları olmak üzere yatırımlar gerçekleştirerek büyük bir değişime imza atmaya hazırlanıyor.

CarrefourSA, 2016 yılında 1000 markete ulaşmayı hedeflerken, çalışan sayısını 15 bin kişiye ulaştırmayı planlıyor. Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, 2013 yılında çoğunluk hissesine sahip oldukları CarrefourSA’yı, Sabancı Holding’in gücü ve Carrefour Grup’un perakendedeki deneyimiyle tüketici nezdinde lider konuma getirmeyi planladıklarını belirterek, “2014'te hem net satışlarda hem de market açılışlarında ciddi atılımlar göreceğiz. 110 milyon TL yatırımla 100 market açacağız, 1000 kişiye daha istihdam sağlayacağız. Planlarımız doğrultusunda, 2016 sonu itibarıyla 1000 markete ulaşmayı ve net satışlarımızı 2 katına çıkararak 5 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane de market konsepti, insan kaynakları ve teknolojik altyapı alanlarında yatırımlar gerçekleştireceklerini belirterek, “Çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve yatırımcılarımızla omuz omuza değer yaratarak tüketicinin kalbinde 1 numara olacağız” diye konuştu.

2013 yılının ikinci yarısında CarrefourSA’nın çoğunluk hisselerinin Sabancı Grubu’na geçmesinin ardından yeni döneme ilişkin plan ve hedefler, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ile CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane’nin katılımıyla bugün Maltepe’deki CarrefourSA Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıyla açıklandı.

YÜZDE 12-13 ARASINDA BİR BÜYÜMEYE

Toplantıda konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı Holding olarak perakendeyi portföylerindeki ana iş kollarından ve büyüme alanlarından biri olarak gördüklerini belirtti. Bugün yaklaşık 300 milyar dolar büyüklüğe sahip perakende sektörünün, son on yıldır yakaladığı istikrarlı büyüme trendiyle Türkiye ekonomisine güç sağlayan ana dinamolardan biri haline geldiğini kaydeden Haluk Dinçer, geçmiş yıllara bakıldığında sektördeki büyümenin ülke ekonomisindeki büyümenin yaklaşık 2 katı kadar olduğunu gözlemlediklerini söyledi. Aynı trendin bu yıl için de geçerli olacağını belirten Haluk Dinçer, “Sektör olarak, 2013 yılını yüzde 12-13 gibi bir büyüme ile yine çift haneli büyüme rakamları ile tamamlayacağımızı öngörüyoruz. 2014 yılı beklentilerimiz ise 2013 yılı ile paralel. 2014 yılında sektör enflasyon dahil yüzde 12-13 arasında bir büyümeye ulaşacaktır” dedi.

Sabancı Topluluğu ve CarrefourSA açısından 2013 yılında önemli bir dönüm noktası yaşadıklarını belirten Haluk Dinçer, şunları söyledi: “Yönetimi devraldığımız günden bugüne kadar geçen süreçte şirketin performansının iyileştirilmesi hedefiyle çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz CarrefourSA’yı geleceğe taşıyacak alt yapıyı kurarak, Sabancı Holding’in gücü ve Carrefour Grup’un perakendedeki deneyimi ile pazarda liderlik pozisyonuna ulaşmak. 2014'te de bunun ilk işaretlerini göreceğiz. Hem net satışlarda hem de market açılışlarında ciddi atılımlar göreceğiz. 110 milyon TL yatırımla 100 market açacağız, 1000 kişiye daha istihdam sağlayacağız. 3 yıl içerisinde şirketi Sabancı standartlarında bir performansa çekebileceğimizi öngörüyoruz. Hem büyüme olarak hem sermaye verimliliği hem de kârlılık olarak. Bu planlarımız doğrultusunda, 2016 sonu itibarıyla 1000 markete ulaşmayı ve net satışlarımızı 2 katına çıkararak 5 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu süreç sonunda CarrefourSA, Sabancı misyonuna uygun olarak; müşteri hizmet kalitesinde, sağladığı güven ve alışveriş deneyimi ile rakipsiz olacak.”

“BÜYÜK BİR DEĞİŞİME İMZA ATACAĞIZ”

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane de, Sabancı Grubu’nun gücünü ve güvenini CarrefourSA’nın büyüme stratejisine yansıtacaklarını belirterek, “CarrefourSA olarak Sabancı Holding’in perakende alanındaki desteğiyle birlikte 2014 yılından itibaren market konsepti, insan kaynakları ve teknolojik altyapı alanlarında yatırımlar gerçekleştirerek büyük bir değişime imza atacağız” dedi.

CarrefourSA'nın büyümesini yeni marketlerle gerçekleştireceklerini belirten Mehmet T. Nane, şunları söyledi:“Metrekare bazında daha ufak formatlarda çalışarak 150- 400 metrekare arasında değişen perakende noktalarını hayata geçireceğiz. 100 adet marketi hizmete alacağız. Buralarda taze gıda ürünlerinin yanı sıra markalı ve günlük tüketime yönelik ürünler yer alacak. “Tarladan rafa” uygulamasıyla tarladaki mahsulu 36-40 saat içinde marketlerimize ulaştırarak müşterilerimize en taze gıdayı sunuyor olacağız. İnsan kaynakları alanında uygulamaya başlayacağımız yeni politikamız doğrultusunda 2016 yılı itibarıyla çalışan sayımızı 8000 yeni istihdamla toplamda 15 bin kişiye ulaştırarak dev bir aile olacağız. 2014 yılı CarrefourSA için sıçrama ve dönüşüm yılı olacak. Müşterilerimize tedarikçilerimize, yatırımcımıza ve çalışanlarımıza değer yaratacak şekilde geleceği tasarladık.”

36-40 SAAT İÇİNDE TARLADAN RAFA

CarrefourSA yeni dönemde, taze gıda ürünlerinin satın alma süreçlerini sadeleştiriyor. Taze gıdanın odak noktası olduğu bu yeni dönemde ürün kalitesini artırmak, ürünün besin değerini ve tazeliğini korumak için üreticilerle yapacağı anlaşmalarla ürünü kaynağından direkt satın alacak. “Tarladan rafa” uygulaması ile CarrefourSA kaynağından aldığı ürünleri tüm tedarik süreçlerinde takip ederek gerçekleştireceği lojistik iyileştirme çalışmaları ile 36-40 saat içinde raflara ulaştıracak.

2014 yılında yüzde 80’e varan bir oranda taze gıda ürünlerini direkt kaynağından tedarik edecek olan CarrefourSA, marketlerinde taze gıda ürünlerini ön plana çıkaracak, dekorasyonda, ışıklandırma ve raf düzeninde yapacağı değişiklikler ile ise müşterilerden aldığı geri bildirimleri uygulayacak.

CarrefourSA, 2013 yılında hipermarketlerinde cilt bakımı ve kozmetik alanında uyguladığı “mağaza içinde mağaza” konseptini de, 2014 yılında geliştirerek, 10 hipermarkete yayacak. Böylelikle müşteriler gıda dışında da en iyi ürünlere ve kişiye özel hizmete sahip olma fırsatı yakalayacak.

CarrefourSA, 2014 yılı içerisinde insan kaynaklarına yapacağı yatırım ile de dikkat çekiyor. 2014’te, 1000 kişilik bir istihdam hedefleyen CarrefourSA, 2016 yılının sonuna kadar 15 bin çalışana ulaşmayı amaçlıyor. Şirket, kuracağı “CarrefourSA Akademi” ile 2014 yılında mağaza yöneticilerini ve adaylarını teorik ve pratik bir eğitim sürecine tabi tutacak.

BİLİMSEL PERAKENDECİLİK İÇİN ALTYAPI KURULUYOR!

2014 yılında bilimsel perakendecilik anlayışıyla ilerleyecek olan CarrefourSA, teknolojik alt yapısını da güçlendiriyor. 30 milyon TL yatırım ile mevcut IT yapısını son teknolijilerle hızlı iş kararları alabilmeyi destekleyen esnek bir altyapıya dönüştürmeyi hedefleyen CarrefourSA, marketlerine de fiber altyapısını kuruyor.

Bugüne kadar başta tekstil ürünleri olmak üzere yerli üreticiler tarafından üretilen Carrefour markalı ürünlerin Avrupa ve Orta Doğu’ya ihracatını gerçekleştiren CarrefourSA, 2014 yılında taze gıda ürünlerine yönelik iş birliklerine de imza atarak Türk ürünlerinin kalitesini ve çeşitliliğini CarrefourSA’nın marka gücü ile Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri ile buluşturacak.

Kaynak: iha