Erzurum, Erzincan ve Bayburt'a özgü yöresel ürünler, Antalya'da düzenlenecek 8. Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) tanıtılacak.

Antalya Ticaret Borsasından (ATB) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle 13-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek 8. YÖREX'e kalkınma ajansları da büyük ilgi gösteriyor.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) da "Sizin oraların neyi meşhur?" sloganı ile gerçekleştirilecek 8. YÖREX'e, Erzurum, Erzincan ve Bayburt ticaret ve sanayi odaları ile koordinasyon içerisinde bölgenin yöresel ürünleri ile katılıcak.

KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, fuarda, bölgenin tarihi, turistik ve yöresel değerlerini tanıtacaklarını belirtti.

Bu amaçla fuarda kuracakları 250 metrekarelik stantta, Erzurum, Erzincan, Bayburt'a ait gezi rehberleri, tanıtım dokümanları ve görsellerin ziyaretçilerle paylaşılacağını ve yöre ürünlerinin beğeniye sunulacağını ifade eden Demirdöğen, şunları kaydetti:

"Yöresel el sanatları ürünleri, Bayburt ehram ürünleri, Bayburt balı, Bayburt ketesi, süt ve süt ürünleri, köme, pestil, Oltutaşı ürünler, el işlemeli bakır ürünleri, çanta, kemer, cüzdan gibi işlenmiş deri ürünler, sucuk, bal, yöresel çivil ve göğermiş peynir, Cimin üzümü, Erzincan tulum peyniri, kuru fasulye ve diğer gıda ürünleri sergilenecek."

ATB Başkanı Ali Çandır da Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yöresel ürün zengini olduğunu belirterek, bölgenin ürünlerini KUDAKA çatısı altında YÖREX'te görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Kaynak: aa