Bütün illerde olduğu gibi son yıllarda, yollarıyla, yapışmasıyla, yenilenmesiyle ilimizde modern bir hale gelmiştir. Bilhassa temizlik işlerinde yapılan yeniliklerle şehrimiz daha temiz hale gelmiştir. Etrafı şirin ve temiz görmek insanın ufkunu açıyor, bir de şu etrafa çöp atanlar olmasa!

Alt yapı çalışmaları son halini almış, cadde ve sokakların yeniden asfalt ve kaldırım çalışmaları hızla devam etmektedir. Yeni ticari alanlar açılıyor, kentsel dönüşümler sayesinde eski binalar yıkılıp modern iş yerleri, apartmanlar yapılıyor. Keza cumartesi pazarımızın, devlet hastanemizin, stadyumun temelleri atıldı, değişen ve genişleyen cehresiyle Ekşi Su tesisleri ayrı bir cazibe, ayrı bir yoğunluk kazandırmıştır.

          Bütün bunlara rağmen halen daha eksiklerimiz gediklerimiz var:

          1.Araştırma hastanesi ek binası bitmeden devlet hastanesi yıkılmış temelleri atılmış ama her nedense inşaat durmuştur, bu yüzden hastalar sıkıntı yaşamaktadır. Diğer taraftan depremden sonra yapılan S.S.K. hastanesi atıl vaziyette yıllardır beklemektedir.

          2.Dörtyol merkezindeki Kızılay çarşısına halen daha bir çözüm getirilememiştir.

          3.Şehrimizin orta merkezinde bulunan ahşap ve kerpiç yapıdaki Hocabey ve Kızılay mahallerinin temelleri halen atılmamış ve belirsizliğini korumaktadır. 

          4.Halen daha bazı mahallerde yer altına alınmayan elektrik telleri var, halen daha eski ağaç telefon direkleri var.

5.Keza şehrimizin merkezinde ve üst katı harabe haline gelmiş kötü bir görünüm arz eden 13 Şubat Çarşısına bir çözüm getirilmemiştir.  

6.Cadde ve sokak başlarında numaralama sistemlerimiz yok, adres bulmakta sıkıntılarımız var. Demirkent Beldesine gitmişsinizdir, her köşe başı direkleri üzerindeki levhalarında mahalle, sokak işaret ve numaralama sistemi getirilmiştir.

7.Diğer taraftan Ekşi Su tesislerindeki Türkiye’nin en zengin minerallerine sahip şifa kaynağı Horhor Ilıcası senelerdir boşa akıp gitmektedir. Buraya belediyemize gelir kaynağı, kadın ve erkeklere ait yüzme havuzları veya güzel bir akua park yapılamaz mı?

8.Eşisu alanında modern kaplıcalarımız var lakin başka illerdeki kaplıcalarda olduğu gibi kadın ve erkeklerin ayrı ayrı girdiği günlük havuzları yok.

9.Barış Manço şehir parkımız var. Çiçeklerini ve çimenlerini koruyan, güzel gösteren yeşil çitleri yok, kamelyalari yok, temsili bir giriş takımız dahi yok.

10.Atatürk Parkımızda yıkıntı halinde bekleyen suni bir şelalemiz vardı, yıkıldı. Bunun yerine daha modern bir şelale ve etrafında çay bahçeleri yapılamazmıyd?

11.Eski MİT kavşağından başlayan Milli Egemenlik bulvarımız var. Sol tarafı ticari alan, sağ tarafı değil. Bazı ara sokaklar dahi ticari alan olurken halen daha sağ tarafı ticari alan haline dönüşmemiştir.

12.Şehrimizi temsil eden Terzi Baba Camimiz var. Bu modern eserin bir ayakkabılık numaralama sistemi yok. İlimizde Keresteciler Camisi hariç hiçbir camide de yok.

Ben bu kadarını biliyorum. Takdir daha iyi bilen yetkililerindir.