Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin açılışının uluslar arası bir yarışmayla yapılması önemliydi.
         Bir dönem bölgeler arası anlamsız rekabetten olsa gerek “bu dağda kayak olur mu?” diyenler vardı. Yarışmaya katılan yerli, yabancı kayakçılar bunun cevabını vermiş oldular.
         Uluslararası bir yarışmanın ilimizde yapılması başarıydı. İlk olmasına rağmen organizasyonda iyiydi. Tabii tecrübeler artıkça daha geniş katılımlı, karnaval havasında kutlamalar ile olayın ulusal medyaya da taşınacağını düşünüyorum.
         Bu tür açılış ve yarışmalar tanıtım için bir fırsat. Birde ilimize gelen siyasetçi, bürokrat ve ünlü simaları Ergan Dağı için bir güce dönüştürebilirsek asıl o zaman katkı sağlamış olacağız.        
         Ergan Dağı; Pist uzunluğu, uzun süre kar tutması, Ardıçlı Gölet’i, teleferik- telesiyej sistemleri, dağa çıkan duble yollar ve kot farkıyla Erzincan Manzarası sunarak belli bir noktaya geldiğini, bundan sonraki çalışmaların kalınacak yerler(otel), reklam ve tanıtım yönünde olacağını gösteriyor.
         AĞAÇ DİKMELİYİZ
         Şu haliyle son derece çıplak görünen Ergan Dağı, binlerce iğne yapraklı ağaçların dikilmesiyle mükemmel bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Kuzey yamaçları olması sebebiyle yağışların bol olduğu dağlardır. Yüzyıllar öncesinden buraların ormanlık alan olduğu kesilen ağaçlarla Fırat’ta kullanmak için sallar yapıldığı bilinmektedir.
         Kayak merkezleri kolay yapılmıyor. 20 yıllık bir süreçten sonra Ergan Dağı bu noktaya gelmiştir. Hatta tesisleşme sürecini hızlı gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Şuanda ihalede olan otelleşme sürecinin de hızlı geçmesi insanların beklentisi. 
         İl Genel Meclis Başkanı Sayın Ünal Tuygun endişeli, bugüne kadar büyük yatırımlar yapıldı, otel ihalelerinden sonuç çıkmazsa ne olacak? Tanıtımların daha çok bu otel ve dolayısıyla tur şirketleri aracılığıyla sürdürülebileceğini belirtiyor Sayın Tuygun.
         OTEL YERİNE KÖY KONUK EVLERİ 
         Üç yıl kadar önce ilimize davet edilen, ismini hatırlayamadığım saygın bir iş adamı kayak merkezlerindeki yeni anlayışın, otel yapmak yerine mevcut köyleri değerlendirerek bir anlamda tatil köyleri oluşturmak olduğunu anlatmışlardı.
         Bu insanlar dünyayı takip ediyor. Dikkate almak lazım. Yüzlerce dönüm arazi üzerine tatil köyü kurmaya çalışan kayak tesisleri var.
         Bizimki hazır.
         Toki’nin Yayla Başı’nda yaptığı bahçeli villa konutlar biçilmiş kaftan. Buraların dönüştürülmesi, yöre insanının işin içine sokulması, illa da otel yapılacaksa buna mani olarak görülmemelidir.
         Bu konutların dıştan ahşapla kaplandığını düşlüyorum, yurt içinden ve dışından insanların gelip dinlenebileceği, bahçeden eliyle koparıp yiyebileceği, yeri geldiğinde ata bineceği, doğa ve tarihi alan yürüyüşü ile en zirveye dikilmiş “ateş kulesi”ne çıkacağı bu mekânlar, turizme hizmet edecek alanlar haline getirilebilir. Böyle bir projede parayı, bölge insanı kazanacağı için aidiyet ve sahiplenme duygusu haliyle daha da artacaktır.
         O kadar çok kayak merkezleri var ki insanları çekebilmek için farkındalık yaratmak, Erzincan’a has özellikleri artırmak ve dört mevsim işlevsel halde tutmak gerekiyor.
         Sevindiğim bir hususta Erzincan ile Ergan Dağı’nın bütünleştiğini görmek. Şehrimizde bir kayak olgusunun oluştuğunu görmek mutlu ediyor insanı.