Bir aydır Biga dayım. Kemaliye ye gidemedim, şenliklere katılamadım, köyümü göremedim, Erzincan ı ziyaret edemedim. Hiç değilse yüreğimdekilerini yazayım dedim. Kemaliye de doğa sporları Şenliğini de  Başbağlarda ki etkinlik ve anma törenlerini Basın-Yayın ve Sosyal medya üzerinden izledim, Erzincan a yeni atanan Valimiz Mehmet Makas ın konuşmasını dinledim.

 

        HOŞ GELDİNİZ MEHMET MAKAS - GÜLE GÜLE ALİ ARSLANTAŞ

        Erzincan a atanan Mehmet Makas a başarılar diliyorum. Kendilerine “Hoş geldiniz” diyorum başarılar diliyorum. Çok olumlu değerlendirmeler var kendileriyle ilgili. Tanıyanlar, Zeytinburnu ndaki çabalarını anlata anlata bitiremiyorlar. Değerli Hemşehrim Zekai Mercan birkaç kez aradı, sayın Makas ı ziyaret edeceğini söyledi övgüler yağdırdı. Doğrusu bende çok merak ediyorum,” Neler yapacak nasıl girişimler etkinlikler yapacak valimiz. Halkla nasıl ilişki kuracak kültür ve sanat etkinliklerine destek olacak mı? Yeni yayınlar kitapların yapılmasına destek olacak mı? Erzincan nın tanıtımı için neler yapacak, sosyal ve ekonomik alanda neler gelişecek sayın Masat la. İlgiyle izleyeceğim, yazmaya çalışacağım.

        Ali Arslantaş çok teşekkür değerli valim, hizmetleriniz için, çalışmalarıma gösterdiğiniz ilgi için. Erzincan da Sayın Arslantaş ın daveti sonucu bir söyleşi ve Erzincan gösterisi yaptım. Zaman zaman  da Erzincanda ki çabalarını köşemde Aydınlık ta “Doğa  -  İnsan” köşemde yazdım. Kendilerine Burdurda başarılar diliyorum. Burdur çekimlerim yarım kalmıştı, Mutlaka Ali Arslantaş ı ziyaret etmek için Burdur a gideceğim, çekimleri tamamlayacağım.

        Erzincan gösterisini çok genişlettim.120 fotoğraf, Duvut Sulari- Ali Ekber Çiçek-Mustafa Kul'un türküleri eşliğinde, İstanbul da Ayeder le birlikte yeniledik. Kış Aylarında yeniden gösteriyi tekrarlayacağım.

        EĞİN ÜÇLEMESİ 3. KİTAP BİTTİ.

        Bir aydır Biga da kamptayım. Üçleme nin son kitabının son Noktasını koyarken, bahçeye çıkıp “Yaşar Ağabey roman bitti “diye bağırdım. Bu üçlemeyi yazabilmek için inanın İstanbul üzerine yazılmış ne buldumsa okudum.Bir yıl sürdü bu okumalar sonra Yaşar Ağabey in mutlaka oku dediği kitapları okudum, Yaşar Kemal bana “ Taş yolunu “ okuduktan sonra Roman yaz demişti Sağlığında “Dönüş Zamanı” nı yazdım ama, romanı görmeden vefat etti. Eşi Ayşe hanıma götürdüm ikimizde duygulandık. Sonra “ Sevda Zamanı “nı  yazdım Roman için yazı  yazan ünlü eleştirmen  Ferudun Andaç Koydu “Eğin Üçlemesi “ ismini.

        Köyde, Eğin de geçen yerel yaşamın kültürel ve yaşamsal değerlerin yer aldığı, derin sevdalarla süslenmiş bir Üçleme Roman oldu. Üçüncü kitabın ismini daha koymadık, “Gurbet Zamanı” gibi bir isim geliyor dilimin ucuna ancak okurlarla karar veririz.’(Mart ayında Yayımlamaya çalışacağız) Korkmuyorum  artık ölürsem bile kitap yayımlanır.

        TAŞ YOLU ÖYKÜLERİNİN 5. BASKISI

         “Taş Yolu –Eğin öyküleri ilgiyle okundu.Bu yıl oğlumun yayınevinden 5. Baskıyı gerçekleştirdik. Pandemi nedeniyle tanıtımını yapamadık daha dağıtıma girmedi, matbaadan bile alamadık. Ağustos ayı içersinde sanırım piyasada olacaktır Erzincan a ve Kemaliye yede ulaşacaktır. Kimse bilmez bizim sevdamızı. Yazdığımız kitaplar uğruna nelere katlandığımızı. Umarım her şey yolunda gider.

        AYDINLIK TA  Kİ YAZILARIM

        Aydınlık gazetesinde Çarşamba Cuma Günleri  “Doğa-İnsan” köşesinde yazıyorum. Kırk yıl önce nasıl yazdımsa, yine aynı çizgide yazıyorum. Kültür diyorum,sanat diyorum, bilim diyorum, toplumsal gelişme için önerilerimi yazıyorum en çok ta, “ Okuyun” diyorum. Gücüm yettiğince yazılarımı sürdüreceğim bazı haftalar 3 yazı birden yazıyorum çünkü ilgiyle okunuyor yazılar; okur sayısı her geçen gün artıyor. Köşemde özgürüm dilediğim gibi yazıyorum aksi olursa zaten yazmam. Doğrusu gazete yönetimi çok özen gösteriyor. Çok iyi bir sayfa editörün var. Özlem Konur.

        Bu yazımı tamamlarken, değerli Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan il temsilcisi Halil İbrahim Özdemir le az önce konuştum, hasret giderdik. Onlarda yıllardır Erzincan basıni için çaba veriyorlar, Halil İbrahim Özdemir orada memleketinde kitaplar yazıyor ve oktuyor. Yazarları da bir araya getirdi.

        FERUDUN ÇELİKMEN BİRİNCİ ADAM

        Kemaliye de bir bilinçli adam Dr. Ferudun Çelikmen müthiş işler yaptı yapıyor. Böylesi günlerde Kemaliye yi yine gündeme taşıdı yine değerli işler yapılmasını sağladı. Çünkü bilgi ve birikimiyle neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyor. Ve  Dr.Ferudun Çelikmen bizim Vakfımız başkanı. Yürekten kutluyorum, Değerli Ferudun u ve tüm ekibi.

        Erzincan'a ve Kemaliye ye Erzincan nın bütün ilçelerine köylerine selam olsun.