Erzincan, yarın şehrimize gelecek olan Sayın Başbakan Binalı Yıldırımı Bağrına basmak için, sabırsızlıkla bekliyor.
Ziyaretle ilgili açıklamalara göre; Sayın Başbakan yarın saat 9:30’ da havaalanında büyük bir katılımla ve coşkuyla karşılanacak; sevgi tezahuratı yol boyunca devam edecek. Saat13:30 da Cumhuriyet alanında toplu açılışlar programında halka hitap edecek olan Başbakan Binali Yıldırım, akşam 19:30 da Sivil toplum örgütleri ile bir araya gelecek.

Bilindiği gibi; Erzincan Cumhuriyet döneminde 3 Başbakan çıkarmıştır. Prof. Dr. ŞEMSETTİN GÜNALTAY, YILDIRIM AKBULUT ve BİNALİ YILDIRIM.

Sayın Başbakan Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı sırasında bu sektörde yaptığı atılımlarla Türkiye ölçüsünde adını duyuran başarılı bir Bakandı. Erzincana da çok yararlı hizmet ve yatırımları oldu. Eminiz ki Sayın Binali Yıldırım Başbakan olarakta Erzincan’ı sosyal kültürel ve ekonomik alanlarda daha ileriye taşıyacak yeni yatırımlara imza atacaktır.

Bilindiği gibi; ben Sayın Binali Yıldırımın Başbakan olacağını iki yıl önce, 11 Haziran 2014 tarihli Doğu Gazetesinde yazdığım “Başdanışman Geleceğin Başbakanı olur mu” Başlıklı yazımda ifade etmiştim. O yazımın son cümlesi şöyle:

“Binali Yıldırım, Başbakanın en çok güvendiği ve başarılı bulduğu Bakan olduğu, O’nun Ulaştırma Bakanlığı sırasında ki başarısı yurt ölçüsünde kabul edilen taktirle anılan performans gösterdiği unutulmadı.

Olaya bu açıdan bakıldığında baş danışman Binali Yıldırım, Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiğinde Başbakanlığa getirilir mi? Sorusu aklımıza geliyor. Şayet aklımıza gelen gerçekleşirse hiç şüphesiz Ülkemiz ve Erzincan’ın hayrına olur” diye yazmıştık. Ve tahminimiz gerçekleşti. Umarız Sayın Başbakanımızdan beklentilerimizde gerçekleşir.