7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında devam etmesi planlanan ve ana teması “Doğa Sporları ve Kış Turizmi” olarak belirlenen kongrede, bölgesel ve ulusal düzeyde alternatif turizmi geliştirmeye dönük; ekonomik, sosyo-kültürel, çevresel ve işletmecilik konularının ortaya konulması, sorunlarının belirlenmesi ve çözüm önerilerinin oluşturulmasına katkı sağlanması öngörülüyor.

Bu yıl birincisi düzenlenen kongrenin açılış programına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Başıbüyük, il protokolü, akademisyenler, araştırmacılar, Bürokratlar, Yerel Yönetimler, Sektör Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Turizm paydaşları katıldı.

Düzenlenen kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından konuşan Erzincan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Başıbüyük düzenlenen kongrenin ilimize katkı sunması temenni ederek, “Ekonomik kalkınmadan kültürler arası diyoloğa, teknolojik gelişmeden çevre tarihi ve miransın korunmasına uzlaşma kültürünün yayılmasından Dünya barışına kadar insanlığa birçok anlamda katkılar sunan turizm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilmez bir değer haline gelmiştir.”dedi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “Bugün il dışından buraya gelen konusunda uzman hocalarımızın da sunacakları alternatiflerle inşallah ilimizin diğer iller ve ülkeler gibi turizmde hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz” dedi.

Ardından konuşan Vali Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada başlatılan kongrenin şehrin turizmine, işletmecilere ve tüm vatandaşlara katkıda bulunmasını temenni etti. Vali Kahraman konuşmasının devamında; “Bugün, birincisi düzenlenen Ulusal Turizm Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Valiliğimiz ve Üniversitemiz iş birliğinde düzenlenen bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün düzenlenen kongre, turizmdeki yeni gelişmeler ve eğilimler noktasında bizlere yol gösterici olacaktır. Ekonomi ve işletmecilik konusunda şehrimize katkı sağlayacaktır. Bu kongrede sadece turizmle ilgili sorunlar konuşulmayacak, aynı zamanda çözüm önerileri de ortaya konulacaktır. Bu nedenle turizm kongresinin faydalı olacağına yürekten inanıyorum. Ümit ediyorum ki turizm kongresi, Değerli akademisyenlerimizle işletmecilerimizin iş birliğine ve etkileşimine vesile olacak.     

Editör: Doğu Gazetesi