Sosyal Destek (SODES) projesi kapsamında, Kalkınma Bakanlığının finansörlüğünde, Erzincan Valiliği ve Erzincan Üniversitesi  Rektörlüğünce İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen kursları başarıyla tamamlayanlar için sertifika töreni ve kursiyerler tarafından resim sergisi ve mini müzik dinletisi düzenlendi.
Erzincan Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Erzincan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Recep Polat ile öğretim üyeleri, akademisyen, kurs öğretmenleri ve kursiyerler ile aileleri katıldı.
Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, serginin açılışı öncesi yaptığı kısa konuşmada, Üniversite olarak proje çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, ‘’Renkler ve Sesler’’ projesinin de Üniversitenin başarıya ulaşan prestij projelerinden biri olduğunu dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşma ardından, Rektör Prof. Dr. Çapoğlu,Erzincan Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel ve Genel Sekteri Prof. Dr. Recep Polat ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim başkanı Doç. Dr. Ersan Çiftçi, açılış kurdelesini birlikte kestiler. Açılış ardından davetliler, resim kursu öğrencilerinin bir yıl boyunca kursta yaptıkları çalışmalardan oluşan resim sergisini gezdiler. Daha sonra müzik kursu öğrencileri kursta öğrendikleri enstrümanlarla sahnede hünerlerini sergilediler. Program sonunda, kursu başarıyla tamamlayan 56’sı müzik, 59’u resim kursiyeri olmak üzere toplam 115 kursiyere sertifikaları takdim edildi.     
Editör: Doğu Gazetesi