Maddi imkansızlıklar nedeniyle kulübün bu duruma geldiğine işaret eden Ciminli, Erzincan’da kendilerine en ufak hiçbir desteğin verilmediğini ifade etti. Bazı sporcuların kalacak yerleri olmadığından soyunma odalarında yatıp kalktığını dile getiren Fatih Ciminli, 13 Şubat kulübünün yalnız bırakıldığını söyledi.

Antrenör Fatih Cİminli yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Son günlerde 13 Şubat kulübümüzün ligden çekilme konusu yerel televizyonda ve sosyal medyada konuşulmaya başlanmış ve bizlerin bu kulübü keyfi maksatlarla kendi kararımızla ligden çekerek, 24 Erzincansporun kulübümüze destek olmak istediğini fakat bizim kabul etmediğimiz söylenmektedir.


Kulübümüz gecen yıl imkânsızlıklar içinde sadece kendi maddi imkânlarıyla ve Güven Ataş başkanımızın başkanlığı bırakmış olmasına rağmen yinede yapabildiği kadar destek olarak, belediye başkanımız Cemalettin Başsoy’un 4 veya 5 deplasmanımıza araç vermesi dışında bize yardım edilmedi ve sıkıntılar içinde ligi tamamlamış hatta son final maçında neden rakibimize maçı vermediğimiz konusunda acımasızca cahilce eleştirildik. Sahaya çıkan bir takımın maç vermek gibi hele bizim başında olduğumuz bir takımın böyle şahsiyetsizleşmesine bizler izin vermeyiz ve sonu ne olursa olsun vermedikte.


Bu yıl lig başlamadan önce Semih Peker abimizin bizim durumumuzu anlatan yazısıyla kulübün sıkıntılar içinde olduğunu hatta lige bile katılacak durumunun olmadığını liglerin başlamasına bir ay kala kamuoyu oluşturarak insanlara bildirmesine bizlerin milletvekillerimiz dâhil özel idare dâhil çalmadık kapı bırakmamamıza rağmen kimse kılını bile kıpırdatmadı.
Lige katılma süresinin son haftasında çarşamba günü Burak Mumcu müdürümüzün vasıtasıyla kendisi 24 Erzincanspor’un yöneticisi aynı zamanda benimle görüşüldü. Burak beyin bana teklifi şuydu, 24 Erzincanspor kulübü 13 Şubat’ın tamamen onlara verilmesi ve bundan sonra hocası ve başkanı dahil kendilerinin belirleyecekleri ve bu şartla kulübü kendilerine verilmesini istediler.


BEN ŞİMDİ FUTBOL SEVERLERE SORUYORUM?
Emek verilerek bugünlere getirilmiş bir takıma destek anlayışı bumu olmalı.
Yıllarca bu şehre futbol konusunda hizmet etmiş bizlerin kendi imkânlarımızla yaşatmaya çalıştığımız kulübümüzü Erzincanlı futbolcuların oynayabildiği şans bulduğu, bu takımın kadrosunda geçen sezon bir tane Erzincanlı sporcusu olan Emre Çalık isimli sporcumuza bir dakika bile şans vermeyen ve devre arası gönderen alt yapı sorumlusunun zerre kadar futboldan anlamayan alt yapı hocasının yaptığı rezillikleri kapatmaya çalışan bir yönetime mi bu kulübü teslim etmeliydim.?
Sezon sonu hocasını gönderip takımı alt yapı koordinatörüne teslim etmeyerek takım kaptanına teslim eden Galatasaray kulübünün bile altyapı hocasına teslim ettiği takımı kendi altyapı hocasına 3 haftada olsa güvenmeyerek onurunu kıran bu yönetime mi teslim etmeliydim?
Bir sezon boyunca yan yana antrenman yapmamıza ve bizi görmelerine rağmen görmezden gelen antrenmanımız esnasında sahanın ortasından saygısızca geçen bizlerin sıkıntısını sormayan yanımıza dahi gelmeyen bir yönetime mi takımı teslim etmeliydim.etmedim.?
Bizler kimseden para istemedik destek istedik deplasmana gitmek için. Sporcularımıza sadece diğer illerin yaptığı gibi özel idare bünyesinden bir maaş bağlansın hepsi genç çocuklar harçlıkları olsun istedik. Bizlerin verecek gücü kalmamıştı. Sadece bir kalecimiz vardı dışarıdan ona kalacak yer istedik, yarım sezon soyunma odasında kalan bir sporcu olabilir mi? Benim içim kaldırmıyordu. Bu şekilde mi devam etmeliydik. 24 Erzincanspor’umuzun ve benimde hocalığımı yapan sayın Mehmet Kaya hocamın kulübümüzle ilgili yorum yaparken bu konuları azda olsa bilmesine rağmen televizyon programında yorum yapması bizleri üzmüştür. İnşallah Mehmet hocamda bunları kimler için söylediğini öğrendiğinde üzülmez. Bu bizim değil bize yardım etmeyen bir sporcuya yatacak bir yer veremeyen bu şehrin ayıbıdır.

Şimdi bazıları kimsenin haberi yoktu neden söylenmedi diyorlardır belki de. Emin olun herkesin haberi vardı bu durumdan. Bizim yapabilecek gücümüz yoktu dayanamadıkta zeten. Arkamızda düşsün diye dua eden amatör takımlar ordusu vardı, bir de rakibimiz gol kaçırınca üzülen renkli simalar. Nedendi bu düşmanlık anlamakta güçlük çekiyordum. Oysa ki Erzincanspor’a yıllarca hizmet ettik şampiyonluklar yaşadık. Kimsenin kazandırmadığı bonservis parasını kazandırdık. Gençlerin gücümüz yettiğince elinden tutmaya çalıştık, kimsenin işine karışmadık. Sadece bildiğimiz işi yapmaya çalıştık. Bu şehirden Turgaylar, Fatihler, Ahmetler, Buraklar çıkar, çabalayalım dedik olmadı. Belki insanlar bir şeyleri anlarda bundan sonra bize yapmadıklarını başkaları için yaparlar. Ben sadece bizleri seven ve stada bizler için gelen insanlardan özür diliyorum haklarını helal etsinler. Yarım bırakmak istemezdik ama gücümüz yetmedi. Şimdi insanlar neden lige katılamadığımızı bilsinler. Bunca yıl futbol oynamış hayatını soyunma odalarında, futbol sahalarında geçirmiş bizlerin futbolun içinde olmamız kadar doğal bir şey olamaz. Asıl yanlış olan futbol sahalarında olmamış hayatında soyunma odasının havasını solumamış insanların olmasıdır.”

Editör: Doğu Gazetesi