Birlik Başkanı Bedir Limon mesajında;Güzel Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamaktayız.

Şehrimiz, Birinci Dünya savaşında Ruslar tarafından işgal edilmiştir. Rus işgali zamanında silahlı ermeni çetelerinin birçok kanlı olaylara sebep oldukları savunmasız halka zulüm ve işkenceler yaptıkları tarihi bir gerçektir. İşgalci güçlerin zulmüne, insafsızca uygulamalarına maruz kalmıştır. 13 Şubat 1918 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur. Kurtuluş’la birlikte, kendine güvenini tazelemiş ve var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını herkese açıkça ilan etmiştir. Erzincan’ın yiğit, mert ve vatanperver insanları 101 yıl önce vatanları için ölme onurunu göstermiş ve en yüksek makama, şehitlik mertebesine ulaşmışlardır.

Hakkı ödenemez vatan evlatlarının bundan tam 101 yıl önce verdiği bu kurtuluş mücadelesi sonucu bugün sahip olduğumuz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ilelebet devamı için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘'Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak'’ Bunu kendimiz ve gelecek nesillerimiz için, ülkemiz için, ilimiz için yapmalıyız. Daha gelişmiş bir Türkiye ve Erzincan çalışmalarımızla, üretmemizle, barış içerisinde birlik ve beraberlik içinde yaşamamızla gerçekleşecektir. Özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 13 Şubatı coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bize bu coşkuyu yaşatan ve hayatları pahasına kahramanca mücadele veren şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anarken, tüm Erzincanlıların 13 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi